Nu heb ik jullie goed liggen he? Ik durf te wedden dat jullie dachten dat ik voor mijn 10de blogverjaardag een verjaardagstaart ging maken, maar niets is minder waar. (Ik heb in het verleden al alle mogelijke verjaardagstaarten gedeeld: vorig jaar een driptaart, het jaar daarvoor een cijfertaart en in 2019 een chocolademoussetaart. En in 2018 trakteerde ik zelfs bij Wok Dynasty en dat mag ik nu opnieuw doen. Lees dus vooral verder!) Om dit “tinnen jubileum” te vieren, wilde ik origineel uitpakken met een verjaardagscocktail, een vlierbloesem gin sour.
Mohow, Myriammeke, Myriammeke, wat doe je nu? Wel, ik moet jullie iets opbiechten: toen ik 10 jaar geleden met Hap & Tap startte, was het idee om hapjes (alles food) af te wisselen met tapjes (cocktails & mocktails). Maar dat is er dus niet van gekomen. (Moest ik alles opnieuw doen, dan zou ik ook nooooooit meer voor de naam Hap & Tap kiezen, trouwens). Oei, ik ben hier precies bekentenissen aan het doen. Maar eerst even een woordje over deze vlierbloesem gin sour.
Ik kreeg van een pr-bureau de vraag of ik een gepersonaliseerde fles 7 Sins gin wilde ontvangen: “Het Belgische ginmerk 7Sins uit Knokke maakt exclusieve 5cl liter gin flessen in een speciale vorm die volledig gepersonaliseerd kunnen worden. De exclusieve 7Sins flessen, met gummy cover rond de fles, zijn onlangs in Londen uitgeroepen tot World’s Best Design. En de gin zelf heeft al verschillende prijzen gewonnen. Ze zijn op korte termijn enorm populair geworden en omdat ze zo fotogeniek zijn, staan ze als eyecatcher op tafel bij topchefs.” Op het moment dat het mailtje in mijn mailbox viel, was ik al aan het nadenken wat ik wilde doen voor mijn blogverjaardag en dit voorstel kwam me goed uit. Zo kon ik origineel uitpakken én bovendien een foto delen van mezelf en toch ook weer niet. En dus antwoordde ik: ja, graag! (Pst, dit is een mooi moederdag- of vaderdag cadeau voor ginlovers).
Toen begon the hardest part: kiezen wat ik zou maken. Nu hou ik enorm van sour cocktails. Ik proefde tijdens een van mijn allereerste blogtrips naar Lissabon een pisco sour en was daar compleet weg van. (En dat kan je merken, want ik deelde in de loop der jaren al een sorbet van pisco sour én een cocktail pisco sour met framboos, roos en kaneel). Ik begon als een gek te surfen en vond deze vlierbloesem gin sour. Dàt was het! Want ook van vlierbloesem ben ik fan. En het vlierbloesemseizoen staat voor de deur. Met andere woorden: deze vlierbloesem gin sour is een echte lentecocktail. Ideaal voor een mooie lentedag als vandaag.
Ik ga dus vandaag met 10 lukraak gekozen winnaars varen op de Oosterschelde. Nothing fancy, maar gewoon genieten van pure producten (Zeeuwse bolussen, oesters, kreeft) en zeehondjes spotten. No worries, ik ga hierover een blog schrijven. En voor wie niet kan wachten, ik zal zondagavond (na Anderlecht – Club, duuuuuh!) al wat stories delen op mijn Instagram account. Ik besef dat ik heel wat mensen teleurgesteld heb toen Wheel of Names de winnaars aanduidde en dus is er een plan B.
Ik mag nl. op dinsdagavond 24 mei met 10 volgers gaan dineren in de nieuwe Wok Dynasty in Lochristi. Wil je in aanmerking komen om mee te gaan, reageer dan op de blog hieronder, of op de post van vandaag op mijn Facebook pagina of op mijn Instagram account. Deelnemen kan tot 10 mei. Op 11 mei zal ik de 10 winnaars bekendmaken. (Drie keer deelnemen, onder de blog, op Facebook en op Instagram kan ook om je winstkansen te verhogen).
Verjaardagscocktail: vlierbloesem gin sour
Ingrediënten
- 60 ml Pride 7Sins gin
- 20 ml vlierbloesemsiroop
- 15 ml citroensap
- 1 eiwit
- Sinaasappelschil en bloemen, om te garneren
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een shaker zonder ijs en schud goed. Zorg ervoor dat de shaker stevig vastzit.
- Open de shaker, voeg ijs toe en schud een 2de keer.
- Zeef in een coupe en garneer met sinaasappelschil en/of eetbare bloemen.
Bron: recept gevonden op Craft Gin Club.
Proficiat met uw 10 jarig jubileum
Dankjewel, Leen!
Dan profiteer je vandaag van de zon en een kalm zeetje( oosterschelde) .
Veel plezier en geniet van de zeelandse oesters.
En proficiat en met je jubileum,
Dankjewel, Marinette. Het was zàààààlig!
Proficiat met U kristallen jubileum 👊👊
Mocht je nog iemand zoeken om culinair te vieren : 1 adres!!
Kookgroeten
Leuk, ik zet je naam alvast op de lijst, waaruit ik de winnaars ga kiezen. Ik houd je op de hoogte. Succes!
Nogmaals proficiat Myriam! Ik ben hier nog wat meer te weten gekomen over je blognaam. 🙂
Jah, totaaaaaaaal niet over nagedacht. Het bekte goed, vond ik. En dat doet het ook, alleen die “tapjes” die doe ik niet zo vaak he.
Proficiat met je jubileum! Super goed bezig
👍👍👍
Dankjewel, Vicky!
Voor de vegans of ei allergie volgers. Vervang het eiwit door opgeklopt kikkererwten sap of aquafaba genoemd. Doen ze rtegenwoordig in al de hippe restaurants in London
Sapvan de kikkererwten . Uit bokalen werkt get best. En kan ingevroren worden.
Toptip, Nathalie!
Waauw geweldig…reeds jaar🍾🥂
Ontzettend veel recepten uitgeprobeerd en soms eigen twist aan gegeven.
Stuk voor stuk topsuggestoes die thuis ontzettend gesmaakt worden.
Zou wel graag rond de tafel zitten met jou 🙂
Leuk, ik zet je naam alvast op de lijst, waaruit ik de winnaars ga kiezen. Ik houd je op de hoogte. Succes!
Proficiat met je verjaardag!
Thanks voor de vele lekkere recepten waar je ons telkens mee laat van genieten.
Zou je wel graag eens ontmoeten.
Dankjewel, Roos, ik zet je op de deelnemerslijst. De gelukkigen maak ik op 11 mei bekend!
He he proficiat met je 10 jarige blog, ik bewonder enorm je kookkunsten en beleef ook veel plezier aan je verhalen die je plaatst bij ieder recept. Je bent een echte duizendpoot in wat je doet.
Zou het fijn vinden mocht ik bij de gelukkigen zijn 😋😋😋
Dankjewel, Laurienne. Ik zet je op de deelnemerslijst! Succes!
Proficiat!! Ik wil ook wel mee naar Wok Dynasty om jouw jubilee te vieren!
Successsss!
Proficiat met je tien jaar!
Dankjewel, lieve Roel! x
gefeliciteerd, ik gebruik je recepten regelmatig als inspiratie bron. Veel succes en nog vele jaren.
Dankjewel, Hanne!
Nogmaals een dikke proficiat met uw 10 jarig jubileum! Bedankt alvast voor alle reeds geplaatste recepten en ideeën (dank zij u heb ik onder andere de boxen van Fancy cakes ontdekt) en de nog te ontdekken gerechten.
Groetjes Lieve
Wat een fijne reactie, Lieve. Dankjewel om mij te volgen!