Hap en Tap logo zonder streep
Sorbet van tomaat met handgepelde garnalen

Sorbet van tomaat met handgepelde garnalen

15 apr 2013 | Aperitief, Hapjes

De lente is in het land. De communiefeesten en gardenparty’s staan voor de deur. En dan wil je graag uitpakken met een lekker en licht hapje. Met deze noordzeedelicatesse is de toon van je feestmaal meteen gezet: een originele “tomate-crevettes”.

En mag ik bij deze een oproep lanceren? Alsjeblieft, pel die garnalen zelf. ’t is echt de moeite meer dan waard. Niks overtreft een handgepelde garnaal.

Nodig voor 10 glaasjes

3 rijpe vleestomaten
100 g fijne suiker (of minder naar smaak)
Tabasco
Basilicum

Werkwijze

Mix de rijpe vleestomaten samen met de suiker, duw de puree door een fijne zeef.
Breng op smaak met een paar druppels tabasco en gehakt basilicum. Laat opstijven in de ijsmachine.
Schep een lepel sorbet in een glaasje en vul aan met grijze garnalen.
Werk af met een klein takje basilicum.

Bron: recept van chefkok van Salons Jan Turpin in Nieuwpoort afkomstig uit een oude, oude, oude Libelle.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

3 Reacties

  1. hapjesprinces

    MMM tomaten, ziet er heerlijk uit.
    groetjes Julie

    Antwoord
  2. Charlie

    Heel erg lekker!!!! Zo gemakkelijk en alles op voorhand…
    Bedankt

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Oei, Charlie, dat is al een heel oud recept, maar leuk dat je het ontdekt hebt én ervan genoten hebt!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Sorbet van tomaat met handgepelde garnalen

by Myriam time to read: 1 min
3