De lente is in het land. De communiefeesten en gardenparty’s staan voor de deur. En dan wil je graag uitpakken met een lekker en licht hapje. Met deze noordzeedelicatesse is de toon van je feestmaal meteen gezet: een originele “tomate-crevettes”.
En mag ik bij deze een oproep lanceren? Alsjeblieft, pel die garnalen zelf. ’t is echt de moeite meer dan waard. Niks overtreft een handgepelde garnaal.
Nodig voor 10 glaasjes
3 rijpe vleestomaten
100 g fijne suiker (of minder naar smaak)
Tabasco
Basilicum
Werkwijze
Mix de rijpe vleestomaten samen met de suiker, duw de puree door een fijne zeef.
Breng op smaak met een paar druppels tabasco en gehakt basilicum. Laat opstijven in de ijsmachine.
Schep een lepel sorbet in een glaasje en vul aan met grijze garnalen.
Werk af met een klein takje basilicum.
Bron: recept van chefkok van Salons Jan Turpin in Nieuwpoort afkomstig uit een oude, oude, oude Libelle.
MMM tomaten, ziet er heerlijk uit.
groetjes Julie
Heel erg lekker!!!! Zo gemakkelijk en alles op voorhand…
Bedankt
Oei, Charlie, dat is al een heel oud recept, maar leuk dat je het ontdekt hebt én ervan genoten hebt!