Velouté van aardpeer met verse geitenkaas

Makkelijk en toch verrassend, stond er in de commentaren bij dit recept op “Cuisine Journal des Femmes” te lezen. Dat lees ik graag! En ik kan dat alleen maar bevestigen. Hier wordt het geserveerd als hapje, maar uiteraard kan/mag je er meer maken en ’t serveren als heuse soep. Enig minpuntje: die grillige aardperen zijn niet overal te verkrijgen en ze laten zich niet makkelijk schillen. Een beetje geduld is dus toch wel nodig. Maar je geduld wordt beloond met een heerlijk, hartverwarmend soepje.

Nodig voor 4 personen

400 g aardperen, gewassen, geschild en in stukjes gesneden
1/2 ui, fijngesnipperd
1/2 l groetenbouillon
1 dl melk
Een nootje boter
Peper en zout
Ca. 40 à 50 g verse geitenkaas (bvb. President)
Een weinig room (naar smaak)
1 handvol grofgehakte hazelnoten
Notenolie & scheuten voor de afwerking

Bereiding

Warm in een kom een nootje boter. Stoof er de ui en de aardperen op een zacht vuurtje in aan gedurende 1 à 2 minuten. Bevochtig met de groentenbouillon en zet het deksel op de kom. Laat sudderen op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten tot de aardperen zacht zijn. Prik erin met een mes. De aardperen moeten van het lemmet glijden. Voeg indien nodig een weinig bouillon toe tijdens het koken.
Giet af en houd het kookvocht bij. Mix de aardperen, voeg de melk toe en geleidelijk aan een beetje van het kookvocht tot je de gewenste dikte bekomt. Voeg de geitenkaas en de room toe. Passeer alles door een puntzeef en kruid af met peper en zout. Let op met zout, de geitenkaas is ook al gezouten. Wie niet houdt van geitenkaas, kan ook alleen room toevoegen.
Warm de soep net voor het serveren op en schenk ze voorzichtig in glaasjes. Schenk er een straaltje notenolie over en werk af met de gehakte hazelnoten en de scheutjes. Smakelijk!

Bron: Cuisine Journal des Femmes.

Related Post

Tags: , , , , ,

Velouté van aardpeer met verse geitenkaas

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: