‘Hot’ chocolate, letterlijk en figuurlijk

Afgelopen vrijdag was ’t onze beurt om de buren te ontvangen voor de ondertussen traditioneel geworden nieuwjaarsdrink. (Voor wie graag de foto’s bekijkt, die vind je hier). Aangezien ik heel de dag moest werken, had ik geen tijd om zelf voor lekkers te zorgen en dus hadden mijn man en ik een bevriende traiteur ingehuurd. Hij zorgde voor traditionele winterkost, zeg maar stoere skikost, om ons te verwarmen: tartiflette, hutsepot, glühwein, apfelstrudel,… En dan had hij nog iets bij: een onschuldig uitziende warme chocolademelk.

Maar schijn bedriegt. Het was een ‘cocktail’ van chocomelk met een ‘paar’ andere soorten drank. ’t resultaat: een stomend goedje – letterlijk en figuurlijk – waar je ’t direct warm van krijgt. Ideaal om na mijn 10 kilometer duurloop terug op te warmen. Eén probleem: ik moet ’t direct bloggen voor ik als een blok in slaap val boven mijn laptop. Zzzzzz…

Nodig voor 1 groot glas:

2 dl chocomelk
1,5 dl chocolade jenever van Filliers
0,5 dl vanille jenever van Filliers
0,5 dl Amaretto

Voor de afwerking:
Slagroom
Kandijsuiker & chocolade van Piet Huysentruyt

Bereiding

Warm alle ingrediënten samen op in een pan op het vuur.
Giet bij voorkeur in een hittebestendig glas.
Werk af met een toef slagroom en een draai van de molen Kandijsuiker & chocolade van Piet Huysentruyt (facultatief).

Bron: Nick Delbeke

Related Post

Tags: , , , ,

‘Hot’ chocolate, letterlijk en figuurlijk

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: