Gepocheerd peertje met honing en kruiden

Er zijn zo van die recepten waarbij ik al spontaan begin te watertanden bij het lezen ervan. Ewel, dit is er zo eentje.
Een mooi dessertje dat zowel koud als lauw kan geserveerd worden, alleen of met een bolletje vanilleijs. Ik heb het meteen tot één van mijn favorieten gebombardeerd. Een aanrader na een zware (feest)maaltijd!

 

Nodig voor 6 personen

1 l water
120 g poedersuiker
60 g honing
2 kaneelstokken
1 snuifje “4 kruiden” mengeling (zo verkrijgbaar, bvb. van Ducros, bevat kaneel, gember, kruidnagels en muskaat)
1 vanillestok
6 rijpe, maar stevige peren (bvb. Conference)
1 citroen
Schil van sinaasappel

Bereiding

Giet het water in een kookpot, voeg de suiker, honing, kaneelstokken, sinaasappelschil en de “4 kruiden” mengeling toe.
Splijt de vanillestok in de lengte in 2, schraap er de zaadjes uit en doe die eveneens in de kookpot, samen met de stok.
Breng op een zacht vuur aan de kook.

Schil ondertussen de peren waarbij je het steeltje eraan laat.
Snijd aan de onderkant een recht stukje zodat de peren blijven staan. Haal het klokhuis uit met een scherp mes of parisienneboor.
Wrijf de geschilde peren meteen over een in 2 gesneden citroen om te vermijden dat ze zwart worden.
Dompel de peren in de kruidensiroop zodra deze begint te koken en laat ze ongeveer 40 minuten sudderen, waarbij je ze af en toe voorzichtig omdraait.
De peren zijn gaar wanneer je geen enkele weerstand meer ondervindt wanneer je er met de punt van een mes in prikt.
Neem de kookpot van het vuur en laat de peren in de siroop op kamertemperatuur afkoelen.
Schik de peren op de borden, overgiet met de siroop en versier met de kruiden.
Je serveert dit gerechtje zo of met een bolletje vanilleijs.

Tip:
Om dit dessert koud te serveren, laat de peren lauw worden in de kookpot en zet daarna enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.

Bron: blog Ptite cuisine de Pauline

Related Post

Tags: , , , , , ,

Gepocheerd peertje met honing en kruiden

by Myriam time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: