Hap en Tap logo zonder streep
Chocolade-koffie dennenboom

Dennenboom met chocolade & koffie topping

4 jan 2016 | Gebak en koekjes, Zoet

Ik vertelde jullie al over mijn Pinterest verslaving, niet? Volgen jullie mijn borden al? De meeste van mijn borden zijn zoet georiΓ«nteerd. Dat verbaast jullie niet zeker? Ze hebben klinkende namen:Β I Scream for Icecream, Nutella Yumms, Baking Heaven, I bundt, you bundt, we bundt!, Sweet tooth, Must Make Macarons en Jinglebells. Op dat laatste bord prijken allemaal (zoete) ideetjes voor Kerst. En daarop stond deze dennenboom met chocolade en koffie dus al een hele tijd om mijn gunsten te dingen.

Net zoals vorig jaar tussen kerst en nieuwjaar kwam mijn collega Veerle ook nu weer een namiddagje bakken. Bij het zoeken naar geschikte bakrecepten,Β trok deze chocolade-koffie dennenboom weer mijn aandacht. Chocolade? Mmmmh! Koffie? Mmmmmmmmh! De combinatie van de twee? Een match made in heaven. Ik ben dol op de combi chocolade-koffie. Deelt mijn baas op het werk chocolade uit (en dat gebeurt regelmatig, Galler is immers een klant van ons), dan ga ik steevast een kopje koffie tanken. ’t een kan niet zonder ’t ander. Allez, in die richting he. Al een chance dat ik niet telkens naar een stukje chocolade grijp wanneer ik koffie drink… πŸ˜‰

 

Chocolade-koffie dennenboom

 

Nodig voor 8 dennenbomen

Voor het deeg:
250 g boter
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 g bloem
80 g amandelpoeder
1 klΒ bakpoeder
100 mlΒ koffie
1 elΒ cacaopoeder
Mikado sticks

VoorΒ de topping:
200 gΒ room 40%
200 g zure room
1 zakje slagroomversteviger
3 zakjes vanillesuiker
1 klΒ instant koffiepoeder
1 klΒ cacaopoeder

Voor de afwerking:
Eetbare sterretjes, bolletjes, glitters… naar keuze

 

Bereiding

Klop de zachter boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Voeg een voor een de eieren toe.
Bloem en het bakpoeder, amandelen en cacao toe en bak al roerend voor het sluiten van de afgekoelde koffie.

Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak op 180Β° C gedurende ca. 45-50 min. Doe de test met de naald om te checken of de cake klaar is.

Klop voor de topping de slagroom op, samen met de vanillesuiker en de slagroomversteviger. Spatel er de zure room, het cacao- en koffiepoeder door. Schep in een spuitzak met platte spuitmond.

Laat de cake afkoelen op een rooster. Snij ‘m vervolgens in 8 Γ  12 stukken (afhankelijk van hoe groot je de dennenbomen wil, ik sneed die van mij inΒ 8 stukken). Druk tot slot in elk stukΒ 3 Mikado stokkenΒ als stam.

Verdeel als afwerking de koffieslagroom over de bomen.Β Sprenkel er nog wat sprinkles over.

Bron: recept van de blog Lilli und Lotta.

 

Chocolade-koffie dennenboom

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Dennenboom met chocolade & koffie topping

by Myriam Minne time to read: 2 min
0