Crème brûlée van Brie met aardbeiengranité

Ik heb verschillende soorten vriendinnen: loop- en fietsvriendinnen, kookvriendinnen,… Daar waar ik bij de eerste soort vooral over tempo, hartslagen en nieuwe marathon- of fietsdoelen spreek, heb ik het bij de 2de soort vaak uitsluitend over recepten, restaurantjes, chefs, kookworkshops, winkels, ingrediënten, serviezen,… Echt waar, we kunnen een hele avond vlot volbabbelen hierover! Nu ja, babbelen is bij mij niet echt een probleem, natuurlijk! 😉

Toen ik onlangs op Culinaria was met zo’n foodie-friend was ’t weer van dattum… En maar tetteren! Opeens kwam het onderwerp op een feestje waarvoor ze de catering verzorgd had. Uiteraard wilde ik weten wat ze allemaal klaargemaakt had. Toen ze mij kort dit hapje uit de doeken deed, greep ik meteen naar mijn telefoon om het op te slaan. Dit was zo simpel en moest wel lekker zijn… En dat was het ook: poepsimpel en keilekker. Dit is werkelijk het perfecte hapje: tegelijk warm en koud, zacht en krokant, hartig en zoet. Een smaakbommetje!

Ik deel het graag, want recepten voor hapjes, een mens kan er nooit genoeg hebben.

Nodig voor 6 hapjes

75 g Brie de Meaux zonder korst
75 g plattekaas light
Peper en zout
Rietsuiker
Granité van aardbei (voor het recept, klik hier)

Werkwijze

Doe de Brie in een ovenschaal en smelt de kaas in de microgolfoven op 300 W gedurende 3 minuten.
Meng de gesmolten Brie goed met de plattekaas.
Kruid met peper en zout en verdeel over 6 ramequins.
Laat terug opstijven in de koelkast.
Strooi er net voor het serveren wat rietsuiker over en brand meteen af met een bunsenbrander. Heb je geen crème-brûlée-brander, plaats de potjes dan even onder de ovengrill.
Schep er wat granité van aardbei op en serveer meteen.

Bron: volgens mijn kookmaatje zou dit hapje afkomstig zijn van Lien Willaert.

Related Post

Tags: , , , , ,

Crème brûlée van Brie met aardbeiengranité

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: