Gekoeld meloen-gembersoepje met scampi

Hét hapje van deze blog is een lepelhapje met witloof en scampi. Het is echt veruit het meest bekeken recept op mijn blog. Al maar liefst 9156 (!) keer werd het bekeken en het is zelfs zo dat als je in Google ‘lepelhapje met witloof en scampi’ intikt, mijn recept helemaal bovenaan verschijnt. En nee hoor, hoewel ik sinds mijn nieuwe job perfect weet hoe je dat doet, betaal ik geen cent aan Google om het daar te laten verschijnen!

Nu vind ik het lepelhapje heel lekker (anders komt het niet op de blog), maar persoonlijk vind ik het nogal winters door het witloof. Ik ging dus op zoek naar een hapje met scampi, maar dan in een zomerse variant. Welnu, ik heb hét hapje gevonden, in de Kook van de Spar waarvoor mijn foodie-friend Ann verantwoordelijk is dan nog wel. En aangezien Spar sinds kort alle recepten uit de Kook op het net zwiert, kan je het hier terugvinden.

Wel, mensen, niet aarzelen, gewoon doen. Dit is superlekker, héél eenvoudig én toch met wow-factor wanneer je dit je gasten voorschotelt.

Nodig voor 4 hapjes

1 cavaillon
Sap van 1 limoen
1 kl versgeraspte gember
1 el vloeibare honing
5 cl room
4 scampi’s
Boter

Bereiding

Laat de scampis ontdooien en pel ze. Laat het staartstukje eraan, dat oogt mooier, dit is mijn persoonlijke mening. Verwijder het darmkanaal.

Snij de meloen doormidden en verwijder de pitjes. Steek met een parisiennelepel 4 mooie bolletjes uit het vruchtvlees. Schep de rest van het vruchtvlees in de blender.

Voeg gember, limoensap, honing en een snuifje zout toe. Mix het geheel glad en zet in de koelkast.

Roer, vlak voor het serveren, de room erdoor.

Bak de scampi’s in hete boter. Kruid met peper en zout. Steek de gebakken scampi’s en de meloenbolletjes op prikkertjes.

Verdeel de soep over glaasjes. Werk af met een scampiprikkertje. Serveer onmiddellijk.

Bron: magazine Kook van Spar, juni 2014.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Gekoeld meloen-gembersoepje met scampi

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: