Hap en Tap logo zonder streep
Chocoladecrumble

Chocoladecrumble

25 jun 2012 | Dessert, Zoet

Op speciaal verzoek van mijn allerbeste Moateke uit Olen, een receptje met chocolade. Kwestie dat ze de ‘duizenden’ calorieรซn die ze gisteren verbrand heeft tijdens onze gezamelijke shoppingmarathon op de de Batjes in Roeselare met 1 glaasje terug kan aanvullen, want een bommeke dat is dit dessertje wel. Ik heb naast 3 grote glazen de rest dan maar verdeeld over miniglaasjes, om van te genieten zonder schuldgevoel.

Ingrediรซnten voor 6 tot 8 glazen

Voor de chocoladecrรจme
20 cl melk
30 cl room
6 eierdooiers
70 g fijne tafelsuiker
250 g pure chocolade met een cacaogehalte van 58%

Voor het kruimeldeeg met cacao
100 g bloem
100 g fijne tafelsuiker
30 g cacao
70 g gemalen amandelen
125 g zachtgeroerde boter

2 el cacao

Werkwijze

Doe alle ingrediรซnten voor het kruimeldeeg in een kom. Meng met je vingertoppen tot een kruimig deeg. Zet minstens 20 minuten in de koelkast.
Doe voor de chocoladecrรจme de melk en slagroom in een pan op matig vuur. Klop in een kom de dooiers met de suiker. Giet er al kloppend het kokende melkmengsel bij. Meng goed en giet terug in de pan. Laat al roerend op laag vuur zonder aan de kook te laten komen tot een custard garen. De custard is klaar wanneer hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Giet de custard over de in stukjes gebroken chocolade en meng goed.
Vul de glazen voor twee derde en zet ze dan minsten 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180ยฐ C.
Druk het kruimeldeeg in een dunne laag op een bakplaat of in een taartvorm en zet die ongeveer 8 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat dan ongeveer 15 minuten afkoelen.
Strooi net voor het serveren de crumble in de glazen en bestuif met de cacao.

Bron: Heerlijke chocolade uit een glas. Auteur: Josรฉ Marรฉchal. Uitgeverij: Good Cook Publishing.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.485 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Chocoladecrumble

by Myriam time to read: 1 min
0