- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chocoladecrumble

Chocoladecrumble

Op speciaal verzoek van mijn allerbeste Moateke uit Olen, een receptje met chocolade. Kwestie dat ze de ‘duizenden’ calorieën die ze gisteren verbrand heeft tijdens onze gezamelijke shoppingmarathon op de de Batjes in Roeselare met 1 glaasje terug kan aanvullen, want een bommeke dat is dit dessertje wel. Ik heb naast 3 grote glazen de rest dan maar verdeeld over miniglaasjes, om van te genieten zonder schuldgevoel.

Ingrediënten voor 6 tot 8 glazen

Voor de chocoladecrème
20 cl melk
30 cl room
6 eierdooiers
70 g fijne tafelsuiker
250 g pure chocolade met een cacaogehalte van 58%

Voor het kruimeldeeg met cacao
100 g bloem
100 g fijne tafelsuiker
30 g cacao
70 g gemalen amandelen
125 g zachtgeroerde boter

2 el cacao

Werkwijze

Doe alle ingrediënten voor het kruimeldeeg in een kom. Meng met je vingertoppen tot een kruimig deeg. Zet minstens 20 minuten in de koelkast.
Doe voor de chocoladecrème de melk en slagroom in een pan op matig vuur. Klop in een kom de dooiers met de suiker. Giet er al kloppend het kokende melkmengsel bij. Meng goed en giet terug in de pan. Laat al roerend op laag vuur zonder aan de kook te laten komen tot een custard garen. De custard is klaar wanneer hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Giet de custard over de in stukjes gebroken chocolade en meng goed.
Vul de glazen voor twee derde en zet ze dan minsten 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Druk het kruimeldeeg in een dunne laag op een bakplaat of in een taartvorm en zet die ongeveer 8 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat dan ongeveer 15 minuten afkoelen.
Strooi net voor het serveren de crumble in de glazen en bestuif met de cacao.

Bron: Heerlijke chocolade uit een glas. Auteur: José Maréchal. Uitgeverij: Good Cook Publishing.

Related Post