Neen, niet van mijn moeder. Maar van de moeder van de dame achter de blog Et ronds et ronds… petits macarons… Volgens haar maakte haar moeder deze regelmatig en doet zij dat nu op haar beurt ook, want haar man is er dol op.
Welnu, ook bij mijn echtgenoot heeft de taart de proeftest grandioos doorstaan. Al is dat natuurlijk niet echt een referentie… Mijnen Eddy eet alles… Maar ik heb zelf ook geproefd. Dat had ik wel verdiend na mijn 25 km duurloop door de heuveltjes in het Pajottenland. Ewel, ’t heeft gesmaakt. Dit is zo’n typisch familierecept waarvan ik goed kan begrijpen dat ’t van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Nodig voor 8
100 g patisseriebloem
150 g suiker
1 zakje gist
2 eieren
1/4 liter melk
50 g boter
2 el Perenlikeur
1 groot blik peren op siroop
Bloemsuiker voor de afwerking
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Breng in een kom de helft van de melk aan de kook met de boter.
Giet de bloem, suiker en gist in een mengkom en meng alles.
Voeg de dooiers toe en de andere helft van de melk en meng opnieuw.
Voeg de gekookte melk met de boter toe, evenals de Perenlikeur en meng opnieuw.
Klop de eiwitten op en spatel deze onder de bereiding.
Giet de helft van dit beslag in een beboterde en bebloemde springvorm. Verdeel er de peren uit blik over en bedek met de resterende helft van het deeg.
Zet in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Check met de punt van een mes of de taart gaar is.
Ontvorm de taart en laat ze afkoelen. Bestuif voor het serveren met bloemsuiker.
Smakelijk!
Bron: blog Et ronds et ronds… petits macarons…
Dit is geen deeg, het is nog dunner dan pannenkoekenbeslag.
Te weinig bloem?
Dag Kathleen,
Dit is ondertussen een heel oud recept en ik herinner me dat natuurlijk niet meer, maar ik heb eens doorgeklikt naar de site waar ik het recept gevonden had en dat klopt wel degelijk.
Heb je de taart ook proberen bakken?
Groetjes,
Myriam