Tartine printanière (ofte lenteboterham)

Geef toe: tartine printanière klinkt toch 1000 keer mooier dan een lenteboterham? Ik gooi vaak Engelse of Franse woorden door mijn teksten. Vergeef mij deze ‘zonde’, ik ben nu eenmaal vertaalster en gebruik in mijn job dagelijks Engels en Frans. Vaak krijg ik in de andere taal vlotter gezegd wat ik bedoel en klinkt het ook sexier. 😉

Welnu, deze tartine printanière is bijzonder veelzijdig: je kan ‘m serveren in plaats van een kaasschotel na een copieuze maaltijd of als lichte lunch of bij een picknick. Kortom, deze boterham is een succesnummer!

 

Tartine printanière (ofte lenteboterham)

 

Voor 4 sneetjes

4 sneetjes (zuurdesem)brood
1 vlootje Saint Môret van 225 g
1 venkel, in plakjes
100 g roquette
1/4 bloemkool, in roosjes
100 g sluimererwten
1 tomaat
1 rode paprika
Mespuntje Xantana
4 radijsjes
Peper van de molen

Voor de Japanse vinaigrette:
100 g sushiazijn
50 ml sojaolie
30 ml sojausaus
15 g suiker
Snuifje zout

 

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

Gaar de paprika gedurende 30 min in de voorverwarmde oven bij 180° C. Verwijder de pel en de zaadlijsten. Mix de paprikastukken met een mespuntje Xantana tot een gladde puree.

Pocheer de sluimererwten kort in kokend, gezouten water. Verfris ze onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te fixeren en het garingsproces te stoppen.

Versnijd alle (rauwe) groenten in hapklare stukjes of reepjes.

Smeer de boterhammen in met Saint Môret. Schik er de groentjes op. Spuit er druppels paprikapuree op. Schenk er de Japanse vinaigrette over.

 

Bron: recept van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , ,

Tartine printanière (ofte lenteboterham)

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: