Slasoep, coquilles, spekjes

Dat lekker en mooi niet per se moeilijk hoeft te zijn, dat bewijst David Selen elke kookles opnieuw. Goeie producten en verrassende combinaties, daarmee kom je al heel ver! Dat is met dit gerecht niet anders.

Kwaliteitscoquilles, goed afgekruid en gegrild. Een frisgroene slasoep. Krokant gebakken spekblokjes. Meer moet dat niet zijn om een topsoep op tafel te toveren. Al vind ik dit eigenlijk meer de allures hebben van een voorgerecht. Eigenlijk is het gewoon ideaal als je niet kan kiezen tussen soep of voorgerecht. Maak dit klaar en je slaat 2 vliegen in 1 klap!

Nodig voor 4 personen

1 kg kropsla
100 g sjalot
80 g boter
300 g aardappelen
2 liter water
12 coquilles
Olijfolie
Peper en zout
100 g gerookt spek
100 ml volle room
Piment d’Espelette

Werkwijze

Snipper de sjalot fijn. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Stoof de sjalot aan in boter zonder te kleuren. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken. Voeg de schoongemaakte sla toe (nerven hoef je niet te verwijderen) en laat 3 minuten meekoken.
Haal de soep van het vuur en mix ze glad met een staafmixer of met de Thermomix. Kruid naar smaak.

Strijk de coquilles in met olijfolie en rooster ze kort aan beide zijden in een hete grillpan. De coquilles moeten binnenin nog glazig zijn. Kruid naar smaak.

Bak de spekblokjes krokant zonder vetstof.

Klop de room half op.

Afwerking

Schep de soep in diepe borden. Schik in elk bord 3 coquilles. Werk af met spekblokjes en een toef opgeklopte room. Strooi op de room nog wat Piment d’Espelette.

Bron: recept van David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Slasoep, coquilles, spekjes

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: