Tartaar van dorade met roze bessen

Onlangs was ik in Parijs om er de marathon te lopen. Maar dat niet alleen. Ik loop alleen marathons in grote, buitenlandse steden om er ook een citytrip aan te koppelen. Uiteraard was dat in de lichtstad niet anders…

De dag na de marathon trokken mijn dochter en ik erop uit om zoveel mogelijk van de stad te zien. Van het Louvres naar de Notre Dame, van de Sacré Coeur naar Place du Tertre en terug,… we maalden wat kilometers af. Shoppen was voor één keer niet aan ons besteed. Zoveel mogelijk cultuur opsnuiven, was het doel. Dat was tot we in één van de smalle straatjes rond de Sacré Coeur op een boekenwinkeltje botsten… met op de stoep een uitstalkraampje met… kookboeken. Stop! Halt! Kort even piepen, dat mocht toch?

Je raadt het al: 10 minuten later stapte ik terug buiten met onder de arm 3 kleine kookboekjes. Een met tartaar, een met moelleux en een met macarons. Ach, ik had toch wel een cadeautje voor mezelf verdiend na de marathon, niet?

Nu heb ik die boekjes al verslonden. Al meteen op de Thalys terug naar Brussel pikte ik er een paar must-make recepten uit. De meeste moelleux en macarons, maar aangezien daar toch wel wat werk aan is (en ik door de marathon ‘wat’ was- en strijkachterstand in te halen heb), start ik met een tartaar. Klaar in no-time en ’t is eens iets anders dan de traditionele zalm- of rundtartaar!

Ingrediënten voor 1 persoon

150 g kraakverse doradefilet
Het sap van 2 limoenen
1 scheutje olijfolie
2 takjes kervel
1 kl fijngehakte sjalot
1/2 kl mayonaise
1 kl gekneusde roze bessen

Werkwijze

Snij de visfilet eerst in repen en daarna in blokjes.
Meng alle ingrediënten in een mengkom.
Schik in een dresseerring op het bord.
Serveer met een frisse, groene salade. In het glas komt een Sauvignon, van Saint-Bris-le-Vineux bvb.

Bron: recept uit ‘Les tontons présentent leurs tartares au couteau‘ van Jean-Guillaume Dufour.

Related Post

Tags: , , ,

Tartaar van dorade met roze bessen

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: