Hap en Tap logo zonder streep
Pulled pork

Pulled pork, Texas style in de Slow cooker

7 okt 2015 | Electro, Lunch, Reviews

Toen ik onlangs gevraagd werd of ik de Slowcooker van Crock-Pot, hét merk van slowcookers bij uitstek, wilde uitproberen, twijfelde ik geen moment. Meer zelfs, ik wist al meteen wat ik zou gaan klaarmaken: pulled pork! Als je een beetje in de blogosfeer en/of op Pinterest rondsurft, dan vliegen de pulled pork recepten en foto’s je om de oren en die zien er allemaal om ter smakelijkst uit!

Pulled pork komt overgewaaid uit de StatesPulled pork is a method of cooking pork where what would otherwise be a tough cut of meat is cooked slowly at low temperatures, allowing the meat to become tender enough so that it can be “pulled”, or easily broken into individual pieces. Even snel vertalen, ik ben van opleiding immers vertaalster: “Pulled pork is een bereidingswijze van varken waarbij een stuk vlees dat anders heel taai zou zijn, traag en op lage temperatuur gegaard wordt tot het zo zacht wordt dat het gemakkelijk “uiteen getrokken” kan worden. Dit kan in een rookbarbecue, maar veel eenvoudiger en het hele jaar door in een slowcooker.

De Crock-Pot die ik in bruikleen kreeg, heeft een inhoud van 6 liter, goed voor 7 personen. Naast de 2 temperatuurstanden, warmhoudstand en digitale timer is deze slowcooker bestand tegen extreme temperaturen en wisselingen. Hierdoor kun je in één binnenpan een maaltijd bereiden en stoven, restjes bewaren in de koelkast of diepvries en opwarmen in de oven of op het fornuis (niet in mijn geval, want ik heb een inductievuur).

En dan nu de hamvraag: is die pulled pork zo lekker als het eruit ziet? Yes, it surely is! En het leuke is, je hoeft er echt niet naar om te zien. Ik maakte dit zondag. Ik gooide het hele zootje in de pot, schakelde de timer in en kon 5 uur lang doen waar ik zin in had, zoals op mijn gemak naar het voetbal kijken… ahum… correctie… boordevol stress naar het voetbal kijken en daarna – voor de 1e keer na 1 jaar! – terug gaan lopen. Kwestie van mijn frustraties na het zoveelste verlies van ‘mijn’ ploeg te kanaliseren… No sweat, no glory, my ass. Sorry dat moest er even uit. 😉

Ook zin gekregen om te gaan slowcooken? Je hebt al een Crock-Pot vanaf 50 EUR. Verkoopadressen vind je hier.

Ingrediënten voor 4 à 6 personen

1 el plantaardige olie
1 kg varkensschouder, maar dat kon ik niet vinden en mijn beenhouwer raadde mij hespengebraad aan (lukte perfect!)
270 g barbecuesaus
110 g ciderazijn
110 g kippenbouillon
30 g lichtbruine suiker (Cassonade Graeffe)
1 el gele mosterd
10-tal druppels smaakverfijner van Maggi
1 el chilipoeder
1 extra grote ui, fijngehakt
2 grote teentjes look, gekneusd
1 1/2 kl gedroogde tijm
8 hamburgerbroodjes, middendoor gesneden (ik kocht deze)

 
Extra:
Diverse slasoorten
Geraspte witte kool
Komkommer
Tomaatjes

 

Bereiding

Verdeel de plantaardige olie over de bodem van de slowcooker. Schik het varkensgebraad in de slow cooker. Giet er de barbecuesaus, ciderazijn en kippenbouillon bij. Roer er de bruine suiker, de mosterd, de smaakverfijner, het chilipoeder, de ui, look en tijm onder. Zet het deksel op de pot en stel in op temperatuur hoog gedurende 5 uur.

Haal het vlees uit de slowcooker en trek het uiteen met twee vorken. Doe het uiteengerafelde vlees terug in de slowcooker en meng het met de sappen.

Warm de hamburgerbroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Lepel het vlees tussen de warme broodjes. Werk de broodjes naar keuze af met sla, geraspte kool, tomaat, komkommer,…

Tip: het vlees kan ook gedurende 10 u gegaard worden op de stand ‘laag’.

Bron: recept van de website All Recipes.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.541 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

 1. Stefan

  Ziet er smakelijk uit! Deze staat ook nog op mijn to-do list, alleen dan op de Weber Smokey Mountain

  Antwoord
 2. Hap & Tap

  Hey Stefan, ik heb (nog) geen Weber Smokey Mountain. Staat nog op mijn TO BUY list. 😉
  Liefs
  Myriam

  Antwoord
 3. Hap & Tap

  Inderdaad, heel lekker én je hebt er geen werk aan. De Slowcooker klaart de klus terwijl jij ondertussen iets leuks doet… of gaat werk. 's Morgens toestel aan en 's avonds is je potje klaar wanneer je van kantoor komt. Zàlig!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Pulled pork, Texas style in de Slow cooker

by Myriam time to read: 2 min
4