Véééél te lang geleden was het dat ik mijn Anova nog eens gebruikt had en dus maakte ik van de coronanood een deugd om nog eens sous-vide te koken. Het heeft geen zin om bij de pakken te blijven zitten en dus kunnen we het ons best maar zoveel mogelijk naar de zin maken in ons kot, mijn gedacht. En met de lookadem die je aan deze knoflookgamba’s overhoudt, kan je toch niet buiten komen. Of net wel. Wedden dat iedereen sowieso op anderhalve meter afstand blijft? Haha!
Tips:
– gebruik kleine teentjes look, ik gebruikte 2 grote, maar trop c’est trop!
– gebruik wat meer olijfolie. De oesterzwammen slorpen veel van de olie op en dus was er niet veel over om te dippen.
Recept voor knoflookgamba’s met oesterzwammen
(Voor)bereiding: ± 20 min
Garen: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
16 gamba’s met staartje, gepeld
Zout
200 g oesterzwammen, in dunne reepjes getrokken
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
10 g peterselie, steeltjes en blaadjes apart fijngesneden
1 chilipeper, in ringen (optioneel)
100 ml extra vergine olijfolie
1/2 onbespoten citroen
Lekker brood om erbij te serveren
Ook nodig: 1 sous-videzak
Werkwijze
Verwarm het waterbad voor op 54° C.
Bestrooi de gamba’s met zout. Doe ze met de oesterzwammen, knoflook, fijngesneden peterseliesteeltjes en eventueel de chilipeper in een sous-videzak. Giet de olijfolie erbij. Trek de zak vacuüm.
Gaar de gamba’s 30 min in het waterbad.
Neem de zak uit het waterbad, knip hem open en schenk hem leeg in een serveerschaal. Rasp er wat citroenschil overheen en bestrooi met het fijngesneden peterselieblad. Serveer de knoflookgamba’s met het brood: de olie is heerlijk om in te dippen.
Bron: recept van Bas Robben uit het boek Sous-Vide.
0 reacties