Kersenbrownies

Mijn man moet terug op dieet. Vorig jaar was hij erin geslaagd om 10 kg af te vallen. Doel bereikt. Focus weg. Ondertussen zijn er – langzaam maar zeker – al bijna 8 kg terug bij. OK. OK. Ik pleit medeplichtig. Ik ben niet de ideale huisvrouw die hem alleen maar groenten, vis, kip,… voorschotelt. De verleiding is vaak (te) groot voor mijn Bourgondiër…

Aangezien ik hem niet op water en brood kan zetten, ga ik dus op zoek naar light lekkers. Roomdesserts met botercrème zijn voor een tijdje not done. Wat mag er dan wel? Deze zoete zonde bv. De brownies zijn gemaakt met de nieuwe karnemelk van Balade en dat betekent gezond én een laag calorie- en vetgehalte. Neem daarbij nog de verfrissende smaak en goeie verteerbaarheid en je krijgt een topdessertje waarvan je met een gerust hart kan genieten: afslanken en toch toegeven aan je chocoladeverslaving kan met deze kersenbrownies!

Ingrediënten

500 g kersen
1/2 citroen, biologisch
4 eieren
350 ml karnemelk, niet gesuikerd
180 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
400 g bloem
1 zakje bakpoeder
80 g chocolade, bitter, geraspt
6 kl amandelschilfers
1 el poedersuiker

Instructies

Was en ontpit de kersen. Rasp de citroenschil. Meng de eieren met de karnemelk, suiker en vanillesuiker. Meng de bloem met het bakpoeder en roer erdoor. Schep de geraspte chocolade en citroenschil erdoor. Verwarm de oven voor op 180° C.

Verdeel het deeg in een met een bakvel bekleed bakblik. Verdeel de kersen erover en bestrooi met amandelschaafsels. Bak ca. 25 minuten in de oven en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Bron: recept uit Feestelijke Recepten van WeightWatchers.

Related Post

Tags: , ,

Kersenbrownies

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: