Hartige cheesecake met 3 kazen

door | jun 17, 2020 | Lunch

Dit recept printen? Print dit recept
Hartige cheesecake met 3 kazen

Is het jullie al opgevallen? Ik ben sinds corona helemaal into ‘gardening’ in mijn recepten. In real life heb ik totaal geen groene vingers. Ik ben ertoe in staat om een orchidee in plastic kapot te krijgen… Maar wanneer het op koken en/of bakken met eetbare bloemetjes aankomt, ben ik de laatste tijd een toptuinvrouw! (Woord bestaat niet, net ter plekke uitgevonden). Een garden focaccia, een quiche die eruit ziet als een landelijk tafereel, you name it, I did it! Met deze hartige cheesecake met 3 kazen is deze “garden” trilogie compleet. Vinden/vonden jullie dit leuk? Laat het me gerust weten als jullie vinden dat ik hiermee nog even mag/moet doorgaan. Kanalen genoeg: reactie onder dit recept, een mailtje, of een commentaar op mijn Facebook pagina, Instagram of Twitter account.

 

Hartige cheesecake met 3 kazen

 

Recept voor hartige cheesecake met 3 kazen

(Voor)bereiding: ± 20 min
Rusten: ± 30 min
Bakken: ± 50 à 60 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 1 hartige cheesecake:
100 g ongezouten boter, gesmolten, plus extra om je bakvorm in te vetten
200 g pretzels
25 g walnoten
300 g mascarpone of volle roomkaas
300 g ricotta
150 g parmezaan, geraspt
4 M eieren uit vrij uitloop
1 el graantjesmosterd
Een klein bosje bieslook, fijngesnipperd

Voor de afwerking:
Stengels bloeiende bieslook en Thaise bieslook voor de afwerking (verkrijgbaar bij kruidenonline.shop)
Blaadjes salie

 

Werkwijze

Vet een cakevorm met losse bodem of een springvorm van 20 cm in. Maal de pretzels en walnoten fijn in de blender (of klop fijn in een grote diepvrieszak met een deegroller). Doe in een kom, voeg dan de gesmolten boter toe en meng tot de massa op nat zand lijkt. Druk met de vingertoppen in de bodem van de cakevorm en zorg ervoor dat je opstaande randen hebt. Koel minstens 30 min.

Verwarm de oven voor bij 150° C (130° C warmelucht). Klop in een grote kom de mascarpone, ricotta en parmezaan met de mosterd tot een glad mengsel met een elektrische mixer. Klop de eieren en bieslook erdoor en breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper.

Giet het kaasmengsel op de gekoelde koekjesbodem en versier met bloeiende bieslookstengels en blaadjes salie. Bak vervolgens 50-60 min tot de hartige cheesecake gebakken is, maar nog zachtjes wiebelt in het midden. Laat volledig afkoelen in de vorm en verwijder die om te serveren.

 

Bron: recept vertaald van de prachtige Engelse blog Twigg Studios.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.991 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

3 Reacties

  1. Lucie

    Hallo Myriam, die eetbare bloemetjes zien er wel prachtig uit, maar ik vind het mondgevoel in de regel niet prettig. Bovendien heb ik geen eetbare bloemetjeswinkel in de buurt, dus van mij mogen ze achterwege blijven.

    Antwoord
  2. Francis Thole

    subliem! Geniet enorm van je mooie te eten met je, vaak zo grappige, commentaar erbij! ??

    Antwoord
  3. Nadine

    Laat maar komen. Kijk er al aar uit.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40  +    =  49

Hartige cheesecake met 3 kazen

by Myriam Minne time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: