Het zijn de laatste loodjes. Zondag komt mijn kerstmenu 2019 online. Ik kijk ernaar uit om achterover leunend te kijken hoeveel mensen online zijn op mijn blog en naar welke recepten ze aan het surfen zijn. Big Sister is watching you. Afgaand op het aantal views nu al voorspel ik dat de hapjes met gerookte paling en de chocolademousse met Graham Cracker crumble en gebrande meringue op heel wat feesttafels zullen geserveerd worden. Jullie hebben smaak. Dat is een uitstekende keuze. Maar zondag meer hierover. Een uitstekende keuze voor een kerst- of nieuwjaarsbrunch zijn deze crispy appelbeignets met kaneelroom. Niets fancy, wel megalekker!
In Nederland serveren ze oliebollen met oudjaar, wel deze appelschijven in een licht deegjasje met kaneelroom zijn daar een veredelde versie van.
Recept voor crispy appelbeignets met kaneelroom
Voorbereiding: ± 20 min
Rusten: ± 15 min
Moeilijkheid: Eenvoudig
Ingrediënten voor 12 appelbeignets:
300 ml volle melk
200 g zelfrijzende bloem
1 pakje bakpoeder
Een snuifje zout
3 appels (geschild en zonder klokhuis)
100 g fijne rietsuiker
1 tl koekkruiden (of kaneel)
250 ml Campina Volle Room (half opgeklopt)
1 zakje vanillesuiker
1 tl kaneel
Poedersuiker
Frituurolie
Bereiding
Mix melk, zelfrijzende bloem, bakpoeder en zout tot een glad beslag. Laat 15 min rusten.
Snijd de appels in dikke schijven.
Verhit de frituurolie tot 170°C.
Meng de rietsuiker met de koekkruiden.
Doop elke appelschijf eerst in de suikermengeling en vervolgens in het beslag.
Bak de beignets goudbruin in de frituur. Bestrooi met poedersuiker.
Meng de half opgeklopte room met de vanillesuiker en de kaneel. Serveer samen met de appelbeignets.
Bron: recept van Campina.be
0 reacties