Hap en Tap logo zonder streep
Appelroosje

Appelroosjes

20 mrt 2015 | Gebak en koekjes, Zoet

Soms heeft een mens al eens behoefte aan iets zoets. Bij mij is dat eigenlijk niet soms, maar altijd. Alleen ontbreekt de tijd vaak om na een uitgebreide maaltijd nog een afsluiter te maken/verzinnen… Een panna cotta moet zo lang opstijven. Een taart moet veel te lang bakken. Een sabayon kloppen is zo lastig… Excuses in overvloed om ofwel geen dessert te voorzien, ofwel te kiezen voor een kant-en-klaar nagerecht. Welnu, deze appelroosjes zijn dรฉ oplossing. Ze zijn echt klaar in een handomdraai (letterlijk te nemen) รฉn ze smaken ook nog eens zร lig!

Serveer er een glaasje Boulard XO Auguste bij waarin dezelfde smaken als in de roosjes terugkeren: appel, vanille en kaneel. De XO Auguste van Boulard is een rijke, elegante en zachte Calvados met in de neus de geur van rijpe appels, evoluerend naar vanille, appelmoes en appeltaart. In de mond gekonfijt fruit, amandelen en kaneel met een evenwichtige afdronk met de subtiele toetsen van eik. Neem het van mij aan, sinds mijn blitzbezoek aan Normandiรซ vorige week, ben ik een kenner! ๐Ÿ˜‰

Nodig voor 8 roosjes

1 vel bladerdeeg
2 rode appelen (bv. Pink Lady)
1 citroen
Vanillesuiker
Kaneel
Poedersuiker

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180ยฐ C.
Was de appelen en snijd ze in kwartjes. Verwijder het klokhuis, maar laat de schil zitten. Snijd de partjes in heel fijne plakjes.

Breng in een pot water aan de kook met citroensap en laat de appelplakjes er 2 minuten in koken om ze zachter te maken. De schijfjes appel moeten net onder water staan.

Laat ze uitlekken in een vergiet en daarna op keukenpapier.

Spreid het bladerdeeg open en snij er 8 lange banden van van 2 cm breed. Schik 5 plakjes appel op het deeg waarbij de plakjes mekaar overlappen en bovenaan lichtjes boven het deeg uitkomen. Strooi er vanillesuiker en kaneel over. Wie dat wenst, kan het bladerdeeg ook nog insmeren met appelmoes alvorens er de appelschijfjes op te schikken).

Rol strak op en kleef het uiteinde van het deeg vast met wat water.

Zet de bladerdeegroosjes in muffinvormen.

Bak ze in de hete oven gedurende 35 ร  40 minuten. Werk de roosjes af met poedersuiker en serveer ze lauw of koud.

Tip: nood aan stap-voor-stap foto’s? Klik dan door naar het oorspronkelijke recept (link hieronder), daar kan je de uitleg van naadje tot draadje volgen.

Bron: recept van Pause Gourmande

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 483 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Appelroosjes

by Myriam time to read: 2 min
1