Hap en Tap logo zonder streep
Vroegmarkt

Voor u getest: De Vroegmarkt!

19 jan 2015 | Reviews, Varia

Is één van onderstaande puntjes jou ook al ooit overkomen of gebeurt het regelmatig?

– Je koopt bv. een pakje gember, want je hebt voor een recept 1 cm verse gember nodig. Nadien ligt de gember te verkommeren in je koelkast tot hij uiteindelijk in de vuilnisbak belandt. Vervang gember door om het even ander welk ingrediënt waarvan je een pakje moet kopen om er soms maar een fractie van te gebruiken. Denk maar aan: peterselie, bieslook, basilicum, citroengras,…
– Je krijgt om 17u een sms van je huisgenoten met de prangende vraag: “Wat eten we vanavond?” en je hebt nog geen flauw idee en beseft dat ook jij al een hongertje voelt opkomen. Zucht.
– Je komt tot de vaststelling dat jullie eigenlijk heel vaak hetzelfde eten: balletjes in tomatensaus met puree, macaroni met kaas, of ‘chicons in hespe’ staan wel heel vaak op het menu… Behalve de tomaten in de tomatensaus en het witloof in de gratin komen daar verder meestal geen verse groenten bij.
– Je schuift gemakkelijkheidshalve al eens een kant-en-klare lasagne of pizza in de oven.
– Je hebt geen zin om na een stresserende en/of lange werkdag nog boodschappen te doen. Frietjes van de frituur dan maar.
– Ben je een typisch vlees/vis – groenten – aardappelbereiding type?
– Het telefoonnummer van de meeneemchinees ken je (bijna) uit het hoofd en/of de pizzabezorger is je BFF.
– Beter een broodmaaltijd dan geen maaltijd…

Zie ik je instemmend knikken? Lees dan zeker verder! Want er is hoop: De Vroegmarkt to the rescue!

De Vroegmarkt helpt je in 1, 2, 3, 4 eenvoudige stappen aan een gezonde en lekkere maaltijd. Hoezo?

Stap 1: Je kiest de mand die bij jou past. Je kan kiezen voor “Dagelijkse Kost” of voor “Veggie”, voor 3 dagen of voor 5 dagen, ook het aantal personen kan je kiezen.

Stap 2: Je bestelt een- of tweewekelijks naar keuze.

Stap 3: De mand wordt gratis aan huis geleverd. Je krijgt vooraf een mailtje met het tijdstip van levering.

Stap 4: Je maakt het eten klaar met de geleverde superverse ingrediënten aan de hand van de duidelijke bijgeleverde recepten. In minder dan 30 minuten staat het gerecht op tafel.

Welnu, de Dagelijkse Kost mand werd aan een kritische test onderworpen ten Huize Hap & Tap en dit zijn onze ongecensureerde en ongezouten bevindingen.

1. Communicatie & levering.
Helemaal goed. We kregen een mailtje op vrijdag met de boodschap dat onze mand op maandag tussen 20u en 21u zou geleverd worden. De mand (lees: zak) arriveerde om 20u30. De ingrediënten waren supervers en goed gekoeld. We hoefden ze alleen nog in onze koelkast te stoppen.

2. Originaliteit & haalbaarheid.
Ook hier alleen maar duimpjes. Geef toe: een risotto met kalfssaucijs is best wel vernieuwend. Ik had nog nooit risotto met worst geserveerd, maar het smaakte prima! Is een risotto wel haalbaar op een doordeweekse avond? Is dat niet te moeilijk? Ja op de eerste vraag en neen op de tweede. Deze risotto met veel groenten (broccoli en courgette) tover je binnen het half uur op tafel. Ja, ook als je geen keukenprins(es) bent!

3. Porties & smaak.
De porties zijn ruim. Mijn man en ik zijn beiden ‘grote eters’ en toch was er na elke maaltijd nog voldoende over voor mijn kantoorlunch ’s anderendaags. Al moet ik wel toegeven dat er van de risotto, alleen nog rijst en groenten overbleven. Maar dat ligt niet aan De Vroegmarkt, maar gewoon aan mijn man die de worst al rauw (!) aan het voorproeven was nog voor hij in de pan ging… 😉

De pluspunten op een rijtje:
– Verse ingrediënten. Lekkere recepten. Gevarieerde maaltijden. Nooit meer “weeral spaghetti”.
– Je spaart veel tijd uit, want boodschappen doen hoeft niet meer. De gezonde maaltijd staat op tafel in de tijd dat je anders je oven verwarmt en er een lasagne inschuift!
– Op een paar basisingrediënten na (die iedereen sowieso in huis heeft, denk maar aan peper en zout, olie, bouillonblokjes,…) wordt alles geleverd: vlees of vis, groenten, fruit, rijst, mie, couscous, tot de geraspte kaas voor op de risotto toe…
– Nooit meer eten weggooien, wegens ongebruikt (en vergeten) in de frigo.

Wij aten:
Rode curry met varkenslapjes, lychees en eiermie
Risotto met kalfssaucijs
Tajine van kip met zoete aardappel, gekonfijte citroen en couscous

Ik nam niet de moeite om foto’s te maken van mijn borden, maar gebruikte gemakkelijksheidshalve de foto’s aangeleverd door De Vroegmarkt. Zo kon ik voor één keer echt warm eten met mijn man en zoon. (Anders doe ik er vaak een half uur over om mijn bord deftig op de foto te krijgen bij kunstlicht. Wanneer ik dan eindelijk kan beginnen eten, is 1. mijn eten koud en 2. zijn mijn man en zoon al lang klaar met eten en moet ik in mijn eentje mijn koud bord leegeten. Da’s het lot van een foodblogger).

Wensen jullie De Vroegmarkt ook te testen? Dat kan en nog wel met korting!
Dankzij mijn blog geniet je eenmalig van €12,50 korting. Gebruik de promotiecode hapentap15 bij het doorgeven van je bestelling. Smakelijk en laat hieronder zeker eens weten hoe het jullie bevallen is!

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.532 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Voor u getest: De Vroegmarkt!

by Myriam time to read: 3 min
0