Dat Njam TV een zender is van en voor de hobbykok, dat bewezen ze afgelopen weekend eens te meer tijdens het feestje dat ze bouwden naar aanleiding van hun 4de verjaardag. Geen BV-feestje, rode loper, of “M’as-tu-vu” toestanden à la de verkiezing van de Gouden Schoen,… Nee hoor, niks van dat bij Vlaanderens kookzender: gedreven hobbykoks, van piepjong (de jongste was 12 jaar!) tot minder jong, waren de graag geziene gasten op het verjaardagsfeest!
Met een 30-tal waren ze, de Njam kijkers die zich in hun keuken thuis uitgesloofd hadden om het lekkerste/mooiste/origineelste hartige of zoete hapje te maken waarmee ze de Njam-chefs Dominique Persoone, Jan Buytaert, Dagny Ros Asmundsdottir, Quyên Truong Thi en Jan Tournier probeerden te overdonderen. De verrines, taartjes, bordjes,… waren stuk voor stuk pareltjes. Nadat de chefs uitgebreid de tijd namen om alles te proeven en een praatje te maken met de gasten, werden de verdiende winnaars aangeduid.
Bij zoet ging de overwinning naar de hamburger (jawel, schijn bedriegt!) en naar de tennisbal, in de categorie hartig won een sorbet van tomaat met een mousse van yoghurt en garnalen en een trio van hapjes: zoete aardappel – zure room – bacon en limoen, granaatappel -hangop – gerookte zalm en ansjovis en sint-jacobsnoot – Thaïse marinade en noten.
Hierna mocht iedereen aanschuiven bij een chef om er een korte maar krachtige workshop te volgen.
Ik had het geluk om samen met Carola van
Carola bakt zoethoudertjes aan het eiland van Dominique Persoone te belanden. Tjah, toevallig niet dat net ik aan de enige zoete workshop kon deelnemen! 😉
We maakten een bordje rijstepap met een gouden lepeltje. Naast de rijstepap en het gouden chocoladelepeltje kwamen er ook nog een gelei van kalamansi, een crumble, een streepje honing en tot slot een bolletje ijs van sake op het bord. Mmmmmh! Ik hoop dat dit recept heel binnenkort op de website van Njam komt, want dit is eentje om thuis te maken en hermaken.We gingen niet naar huis voor we met de rock-&-roll chocolatier op de foto stonden!
Bedankt, Njam, voor dit leuke feestje. Op naar jullie 1e lustrum!
51.08358793.8275698
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Laden...
Klinkt allemaal super ! En Dominique Persoone, lijkt mij een toffe vent. Zijn workshop had ik ook wel willen volgen, mmmm rijstpap 🙂
Ik was ook aanwezig, inderdaad een fantastische ervaring!