Hap en Tap logo zonder streep

Njam verjaardagsfeestje!

20 jan 2015 | Events, Reviews

Dat Njam TV een zender is van en voor de hobbykok, dat bewezen ze afgelopen weekend eens te meer tijdens het feestje dat ze bouwden naar aanleiding van hun 4de verjaardag. Geen BV-feestje, rode loper, of “M’as-tu-vu” toestanden à la de verkiezing van de Gouden Schoen,… Nee hoor, niks van dat bij Vlaanderens kookzender: gedreven hobbykoks, van piepjong (de jongste was 12 jaar!) tot minder jong, waren de graag geziene gasten op het verjaardagsfeest!

Met een 30-tal waren ze, de Njam kijkers die zich in hun keuken thuis uitgesloofd hadden om het lekkerste/mooiste/origineelste hartige of zoete hapje te maken waarmee ze de Njam-chefs Dominique Persoone, Jan Buytaert, Dagny Ros Asmundsdottir, Quyên Truong Thi en Jan Tournier probeerden te overdonderen. De verrines, taartjes, bordjes,… waren stuk voor stuk pareltjes. Nadat de chefs uitgebreid de tijd namen om alles te proeven en een praatje te maken met de gasten, werden de verdiende winnaars aangeduid.

Bij zoet ging de overwinning naar de hamburger (jawel, schijn bedriegt!) en naar de tennisbal, in de categorie hartig won een sorbet van tomaat met een mousse van yoghurt en garnalen en een trio van hapjes: zoete aardappel – zure room – bacon en limoen, granaatappel -hangop – gerookte zalm en ansjovis en sint-jacobsnoot – Thaïse marinade en noten.
 
 
Hierna mocht iedereen aanschuiven bij een chef om er een korte maar krachtige workshop te volgen.
Ik had het geluk om samen met Carola van Carola bakt zoethoudertjes aan het eiland van Dominique Persoone te belanden. Tjah, toevallig niet dat net ik aan de enige zoete workshop kon deelnemen! 😉 
 
We maakten een bordje rijstepap met een gouden lepeltje. Naast de rijstepap en het gouden chocoladelepeltje kwamen er ook nog een gelei van kalamansi, een crumble, een streepje honing en tot slot een bolletje ijs van sake op het bord. Mmmmmh! Ik hoop dat dit recept heel binnenkort op de website van Njam komt, want dit is eentje om thuis te maken en hermaken.We gingen niet naar huis voor we met de rock-&-roll chocolatier op de foto stonden!
 
 
Bedankt, Njam, voor dit leuke feestje. Op naar jullie 1e lustrum!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Peggy Bogaerts

    Klinkt allemaal super ! En Dominique Persoone, lijkt mij een toffe vent. Zijn workshop had ik ook wel willen volgen, mmmm rijstpap 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Njam verjaardagsfeestje!

by Myriam time to read: 1 min
2