Tartaar van makreel, sinaas-sojavinaigrette

Met dit recept kan je écht alle kanten uit! Je kan het serveren als hapje: op een bordje, in een glaasje of op een lepel. Of als je de portie groter maakt, wordt het zelfs een volwaardig voorgerecht.

Verfijnd en haalbaar met de mooi gebalanceerde combinatie van de frisse makreel met de ietwat zoete sinaasappeldressing.

Haalbaar voor iederéén. 0% stress, 100% genieten!

Ingrediënten voor 8 personen

4 stuks zeer verse makreel
Olijfolie
Gembersiroop
1/2 bundel pijpajuin
Zwarte peper
Zeezout

Voor de vinaigrette:
1/2 dl sinaasappelsap
1 limoen
0,1 dl sojasaus
0,2 dl maïsolie
1/2 kl griessuiker

1 vel brickdeeg
Boter
1 el gembersiroop

1/2 bundel roquette sla

Werkwijze

Reinig en fileer de makreel.
Verwijder zorgvuldig de graatjes.
Snij in een mooie brunoise. Niet hakken!
Meng met de gembersiroop, olijfolie en de versnipperde jonge ui.
Kruid goed met zwarte peper van de molen en grof zeezout.

Voor de vinaigrette:
Breng het sinaasappelsap, limoensap en de suiker aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Let wel: het mag geen siroop worden!
Voeg de sojasaus en maïsolie toe en mix goed.

Voor het brickkrokantje:
Smelt de boter en voeg wat gembersiroop toe.
Bestrijk het brickdeeg ermee en snij in de gewenste vorm.
Bak af op 180° C tussen 2 bakmatjes tot het deeg goudbruin kleurt.

Reinig en was de sla. Druppel er helemaal op het laatst wat olijfolie op en strooi er enkele zoutkorrels op.

Afwerking

Schik een torentje van de tartaar op het bord.
Plaats de roquette ernaast.
Druppel er de vinaigrette bij.

Bron: recept van Dhr. Frank Dehens, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Tags: , , , ,

Tartaar van makreel, sinaas-sojavinaigrette

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: