Hap en Tap logo zonder streep
Rabarber taartje

Romige rabarbertaartjes

18 apr 2014 | Dessert, Gebak en koekjes, Zoet

Sinds ik bij Simone op cursus ben geweest, volg ik haar blog nog nauwgezetter dan ervoor. Ik was al fan, maar sinds ik haar ‘ken’, ben ik helemaal verknocht. Wat een prachtfoto’s toch. En wat een grappige tekstjes. Zo ook deze week liet ze alle remmen los in een verhaal over een wedervaren uit haar jeugd. Paragrafen lang deed ze haar relaas, bouwde ze de spanning op als in een roman om tot een verrassende plot te komen. Ik verklap de clue niet. Wil je meer weten, lees dan alles zelf maar. Klik hier.

Nu was ik zo weg van haar verhaal, haar foto’s en haar supermegakeimakkelijke recept dat ik het bovenaan mijn TO DO-lijstje zette. Ah ja, zo goed als geen ingrediënten nodig, behalve wat rabarber en laat ik die nu net (als enige, naast wat munt) in mijn ‘moestuintje’ staan hebben. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen groene vingers. Totally not! Zelfs een cactus overleeft bij mij niet. Maar die rabarber, vakkundig geplant door onze tuinman (of wat dacht je?), doet het goed en vandaag heb ik dus de eerste 2 stengels ‘geoogst’.  En die zwierde ik in Simones taartje.

Haar verhaal is veel leuker en haar foto’s veel mooier. Alleen mijn taartjes waren vast even lekker als die van haar! Oh ja, ik had ook zo’n draak van een taart in mijn jeugd. In ’t eerste leerjaar. Zuster Beata. Misschien vertel ik jullie het verhaal ook ooit wel eens…

Ingrediënten voor 4 stuks

4 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 ei, losgeklopt
1 el rietsuiker
1 el volle room
2 stengels rabarber, dun gesneden
2 el poedersuiker

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200° C. Ontdooi het bladerdeeg en leg het op een bakplaat. Prik gaatjes met een vork in het midden en bestrijk de buitenkant met wat van het losgeklopte ei.
Maak met een mesje voorzichtig een rand aan de buitenkant van ongeveer een centimeter breed, maar snij niet volledig door.
Klop je room los samen met de rietsuiker en smeer een dun laagje op de bodem van de taartjes.
Leg je rabarberplakjes netjes binnen de lijntjes van je rand neer. Wees creatief met het patroon wat je ervan maakt! Bak de taartjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot het bladerdeeg is gerezen en goudbruin is geworden.
Laat het een paar minuten rusten en eet het dan warm met nog wat extra slagroom of met een bolletje roomijs.

Tip: De rabarber is nog wel vrij zuur, dus het is het lekkerst met wat extra van de gezoete slagroom.

Bron: blog Simones Kitchen.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.525 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Simone | Simone's Kitchen

    O hahaha…. Om een of andere vage reden krijg ik de pingback van deze post nu pas binnen! Ruim een jaar na dato… Ben benieuwd naar zuster Beata Myriam! 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Romige rabarbertaartjes

by Myriam time to read: 2 min
1