Rocheekes van Rogeeke - Hap en Tap

Rocheekes van Rogeeke

Oftewel Rotjes van Roger van Damme. Neen, ik heb het boek ‘Bakken met Roger van Damme’ (nog) niet in mijn zéér uitgebreide bibliotheek. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk. Want dit receptje (dat vorige week in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad stak waarin papa’s met hun kroost aan de slag gingen n.a.v. vaderdag) is alvast een voltreffer. Elk zichzelf respecterend bakboek heeft wel een recept met rotjes, maar ik ken geen enkel recept van rotsjes waarin je ook appelmoes (jawel!) moet verwerken. Tot vandaag dus. De hoeveelheid appelmoes is verwaarloosbaar (15g), maar toch was ik reuzebenieuwd. En het resultaat mag er wezen!

Rocheekes van Rogeeke

 

Nodig voor 30 stuks

175 g eiwit 150 g suiker 180 g kokosrasp 15 g appelmoes 25 g patisseriebloem 1 vanillestokje, uitgeschraapt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190° C. Meng het eiwit met de suiker en warm het op tot 60° C. Neem van het vuur en meng de rest van de ingrediënten erdoor. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit rotjes op een antiaanbakmatje. Bak de koekjes 8 à 10 minuten. Bron: Bakken met Roger van Damme

Related Post

Tags: , ,

Rocheekes van Rogeeke

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: