Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Dit recept is eigenlijk een beetje van een test. Normaal deel ik nooit dagelijkse kost recepten, maar dat zijn deze gehaktballetjes dus wel degelijk. Ik ben gewoon reuzebenieuwd hoe vaak ze gaan bekeken worden. Volgens mijn vriendin en foodfotografe Ann scoren gehaktballetjes altijd. Mensen zijn dol op gehaktballetjes… Nu ja, ik kan ze geen ongelijk geven. Deze pittige gehaktballetjes zijn héérlijk. En zo ‘dagelijkse kost’ zijn ze nu ook weer niet, want ze worden niet traditioneel geserveerd met aardappelpuree of frietjes, maar met bloemkool couscous.

Betekent dat dat ik een nieuwe, eenvoudiger weg wil inslaan met mijn blog? Bijlange niet. Ik besef dat ik de laatste tijd wel vaker makkelijke recepten blogde, denk maar aan de gevulde zoete puntpaprika’s en de pastataart, maar deze gehaktballetjes van Simone zagen er zo verschrikkelijk lekker uit (haar foto is wel ‘duusd’ keer mooier dan de mijne, maar zij is dan ook een professional) dat ook ik voor de bijl ging. Ach wat? Zit ik hier nu mij serieus te verontschuldigen voor het delen van een simpel recept? Het moet/kan niet elke dag kreeft of filet pur zijn, toch? 😉

 

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de gehaktballetjes:
350 g gehakt (half om half)
100 g hamreepjes
1 ei
1 el mosterd
Peper
Zout
Panko (of amandelmeel indien paleo)
Tabasco
1 blik tomatenblokjes

Voor de bloemkool:
1/2 bloemkool
100 g verse doperwten (of diepvries als je die niet kunt vinden)
Tuinkers (optioneel)
Peper
Zout

 

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Bereiding

Maak het gehakt door alle ingrediënten (behalve de tomaten) bij elkaar te doen en goed te mengen. Voeg meer of minder panko (grof paneermeel) toe als het gehakt te nat is. Voeg Tabasco naar smaak toe.

Draai er mooie kleine balletjes van. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de balletjes mooi bruin. Voeg de tomaten eraan toe en laat het geheel even doorkoken tot de balletjes gaar zijn.

Voeg peper, zout en tabasco toe aan de tomatensaus. Indien de saus nog wat te flets is van smaak, dan kun je er een beetje mosterd bij voegen.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine.

Kook de doperwtjes even kort (ca. 5 minuutjes) in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en verfris ze onmiddellijk onder de koudwaterkraan.

Verhit klontje boter in een koekenpan en bak de bloemkool aan, voeg de doperwten eraan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Bak even lekker door en serveer met de gehaktballetjes. Bestrooi eventueel voor het serveren met de tuinkers.

 

Bron: recept van de blog Simone’s Kitchen.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

by Myriam Minne time to read: 2 min
17
%d bloggers liken dit: