Hap en Tap logo zonder streep
Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

24 aug 2016 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Dit recept is eigenlijk een beetje van een test. Normaal deel ik nooit dagelijkse kost recepten, maar dat zijn deze gehaktballetjes dus wel degelijk. Ik ben gewoon reuzebenieuwd hoe vaak ze gaan bekeken worden. Volgens mijn vriendin en foodfotografe Ann scoren gehaktballetjes altijd. Mensen zijn dol op gehaktballetjes… Nu ja, ik kan ze geen ongelijk geven. Deze pittige gehaktballetjes zijn héérlijk. En zo ‘dagelijkse kost’ zijn ze nu ook weer niet, want ze worden niet traditioneel geserveerd met aardappelpuree of frietjes, maar met bloemkool couscous.

Betekent dat dat ik een nieuwe, eenvoudiger weg wil inslaan met mijn blog? Bijlange niet. Ik besef dat ik de laatste tijd wel vaker makkelijke recepten blogde, denk maar aan de gevulde zoete puntpaprika’s en de pastataart, maar deze gehaktballetjes van Simone zagen er zo verschrikkelijk lekker uit (haar foto is wel ‘duusd’ keer mooier dan de mijne, maar zij is dan ook een professional) dat ook ik voor de bijl ging. Ach wat? Zit ik hier nu mij serieus te verontschuldigen voor het delen van een simpel recept? Het moet/kan niet elke dag kreeft of filet pur zijn, toch? πŸ˜‰

 

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

IngrediΓ«nten voor 2 personen

Voor deΒ gehaktballetjes:
350 gΒ gehakt (half om half)
100 gΒ hamreepjes
1 ei
1 el mosterd
Peper
Zout
Panko (of amandelmeel indien paleo)
Tabasco
1 blik tomatenblokjes

Voor de bloemkool:
1/2 bloemkool
100 gΒ verse doperwten (of diepvries als je die niet kunt vinden)
Tuinkers (optioneel)
Peper
Zout

 

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Bereiding

Maak het gehakt door alleΒ ingrediΓ«nten (behalve de tomaten) bij elkaar te doen en goed te mengen. Voeg meer of minder panko (grof paneermeel) toe als het gehakt te nat is. Voeg Tabasco naar smaak toe.

Draai er mooie kleine balletjes van. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de balletjes mooi bruin. Voeg de tomaten eraan toe en laat het geheel even doorkoken tot de balletjes gaar zijn.

Voeg peper, zout en tabasco toe aan de tomatensaus. Indien de saus nog wat te flets is van smaak, dan kun je er een beetje mosterd bij voegen.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine.

Kook de doperwtjes even kort (ca. 5 minuutjes) in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en verfris ze onmiddellijk onder de koudwaterkraan.

Verhit klontje boter in een koekenpan en bak de bloemkool aan, voeg de doperwten eraan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Bak even lekker door en serveer met de gehaktballetjes. Bestrooi eventueel voor het serveren met de tuinkers.

 

Bron: recept van de blog Simone’s Kitchen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.305 andere abonnees

ARCHIEF

17 Reacties

  1. Simone

    Haha… Myriam! Is een prima foto lijkt me zo toch? En een superlekker recept… πŸ™‚

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Tjah, de perfectionist in mij is maar zelden tevreden, Simone. Alles kan altijd beter. πŸ˜‰

      Antwoord
  2. hallaert lena

    ga ik zeker proberen!!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Zeker doen, Lena, niet moeilijk Γ©n lekker! Meer moet dat niet zijn op een weekdag. πŸ™‚

      Antwoord
    • Myriam Minne

      Inderdaad, Ann, maar je hebt alvast gelijk met je opmerking: balletjes werken altijd. Ik kreeg nog nooit zoveel comments op een recept! πŸ™‚

      Antwoord
  3. Katrien (Marie Cadie)

    Ola, zoals ik al zei … dat ziet er keilekker uit.
    En serieus … die foto’s van jou doen me ook watertanden hoor πŸ™‚
    Al moet ik een beetje toegeven dat ik verliefd ben op de kommetjes van Simone (Tokyo Design) πŸ˜‰

    Ik probeer deze snel eens uit. Waarschijnlijk niet voor op de blog … want die foodfotografie, daar moet ik nog heel veel op oefenen hoor!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het grappige is: ik heb die kommetjes van Tokyo Design, maar dacht dat ze gingen te klein zijn voor dit gerecht.
      Achteraf had ik spijt dat ik ze niet gebruikt had… Maar ja, spijt komt na de zonde. πŸ˜‰

      Antwoord
      • Simone | Simone's Kitchen

        He Myriam, ik heb een grote kom van Tokyo design.. πŸ™‚ Die kleine zijn inderdaad te klein voor dit gerecht hoor dus goed dat je ze niet gebruikt hebt…

        Antwoord
  4. Corrie Mulder

    Niets mis met Dagelijkse Kost en een heerlijk balletje!!
    (H)eerlijk, simpel eten kom maar op met inspiratie.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Inderdaad, Corrie, helemaal niks mis mee, maar voor dit soort recepten heb je al ‘1000’ websites, zoals die van Dagelijkse Kost… πŸ˜‰
      Vandaar dat ik mij liever wil onderscheiden door iets meer gesofisticeerde recepten te bloggen. πŸ™‚
      Eet smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  5. annemie maes

    vandaag de gehaktballetjes met romanesco en rode linzen, zal ook wel lekker zijn denk ik

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Absoluut! Geen twijfel mogelijk!
      Smakelijk, Annemie.
      En geniet van het mooie weer.
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  6. Nadine

    Zeer lekker.Alle bordjes leeg.Dat zegt genoeg zeker.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Leuk om dat te lezen, Nadine. Alle bordjes leeg, zo hoort het! πŸ™‚
      Fijn weekend!
      Myriam

      Antwoord
  7. vanwolleghem patricia

    hallo Myriam,
    weer een heerlijk recept.
    ik heb de doos tomatenblokjes vervangen door verse tomaten uit de tuin van mijn dochter.
    het was zeer lekker zal het zeker nog maken daar er geen aardappelen bij zijn en de gebakken bloemkool is een goede vervanger.
    groetjes Patricia

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

by Myriam Minne time to read: 2 min
17
%d bloggers liken dit: