Meteen moest ik terugdenken aan de pastataart die ik enkele weken geleden maakte voor de Elvea website… Die was héérlijk! Ik zou ze opnieuw maken. En proberen om er een even mooie foto van te maken als Ann toen deed. Wat denken jullie? Is dit een kanshebber? Oh, jullie kunnen/mogen natuurlijk zelf ook nog meedoen met de wedstrijd. Die loopt nog tot en met 31 augustus. Alhoewel… Hoe meer deelnemers, hoe minder kans ik zelf maak met deze pastataart… 😉
Ingrediënten voor 1 pastataart voor 6 personen
4 aubergines
450 g rigatoni (of zoals in mijn geval, penne)
400 g worsten
150 g pecorino
1 blik gepelde tomaten in blokjes
50 g chapelure
1 ui, fijngesnipperd
3 teentjes look, fijngesnipperd
1 el tomatenconcentraat
Gedroogde oregano
Basilicum
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi de plakken aan beide zijden met zout en laat ca. 30 minuten staan.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en look samen met een beetje oregano. Haal het vlees uit de worsten en voeg het toe. Bak verder gedurende 5 minuten. Doe er nu de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en 10 cl water bij. Laat 20 à 25 minuten sudderen.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en houd apart in een scheutje olie. Verwarm de oven voor bij 180° C (th. 6).
Dep de plakken aubergine droog en grill ze in een scheutje olijfolie gedurende 2 minuten aan beide zijden.
Olie een springvorm in, bestrooi met 25 g chapelure en bekleed met de auberineplakken, waarbij je de plakken elkaar laat overlappen en laat overhangen. Vul met laagjes pasta, vlees en de 125 g geraspte pecorino. Klap de plakken naar binnen. Bestrooi met de rest van de chapelure.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Wacht 10 minuten voor je de taart ontvormt. Serveer de taart bestrooid met pecorino en basilicum.
Bron: recept van mezelf voor Elvea.
0 reacties