Pastataart met penne in auberginejasje

by | Aug 12, 2016 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Dit recept printen? Print dit recept
Na mijn recept voor zoete puntpaprika’s is ook vandaag mijn klant BelOrta de rechtstreekse aanleiding voor mijn recept. Er loopt nl. een fotowedstrijd op de website van BelOrta waarbij je een foto van je favoriete auberginegerecht moet posten. Te winnen: 10 keramische BBQ’s van BergHOFF. Waaaaw! Waaaaaaaaawww! Waaaaaaaaaawwww!!! Zo’n exemplaartje wil ik wel winnen. Ik checkte meteen het reglement en yes! – vreugdedansje – het stond niet in het reglement vermeld dat ik, als medewerker van Wax, firma die de website bouwde en de Facebook pagina van het merk beheert, niet mocht deelnemen! Nogal logisch, want de keuze van de winnaars gebeurt door een onafhankelijke jury bij BelOrta zelf. ‘t zou inderdaad al te makkelijk zijn om mezelf als winnaar aan te duiden. Al zou ik dat nooit doen. Echt nooit. Ere wie ere toekomt, da’s altijd mijn motto geweest. Naast No Sweat, No Glory. Dat ook ja. 😉

Meteen moest ik terugdenken aan de pastataart die ik enkele weken geleden maakte voor de Elvea website… Die was héérlijk! Ik zou ze opnieuw maken. En proberen om er een even mooie foto van te maken als Ann toen deed. Wat denken jullie? Is dit een kanshebber? Oh, jullie kunnen/mogen natuurlijk zelf ook nog meedoen met de wedstrijd. Die loopt nog tot en met 31 augustus. Alhoewel… Hoe meer deelnemers, hoe minder kans ik zelf maak met deze pastataart… 😉

 

Pastataart met penne in auberginejasje

 

Ingrediënten voor 1 pastataart voor 6 personen

4 aubergines
450 g rigatoni (of zoals in mijn geval, penne)
400 g worsten
150 g pecorino
1 blik gepelde tomaten in blokjes
50 g chapelure
1 ui, fijngesnipperd
3 teentjes look, fijngesnipperd
1 el tomatenconcentraat
Gedroogde oregano
Basilicum
Olijfolie
Peper en zout

 

Bereiding

Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi de plakken aan beide zijden met zout en laat ca. 30 minuten staan.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en look samen met een beetje oregano. Haal het vlees uit de worsten en voeg het toe. Bak verder gedurende 5 minuten. Doe er nu de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en 10 cl water bij. Laat 20 à 25 minuten sudderen.

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en houd apart in een scheutje olie. Verwarm de oven voor bij 180° C (th. 6).

Dep de plakken aubergine droog en grill ze in een scheutje olijfolie gedurende 2 minuten aan beide zijden.

Olie een springvorm in, bestrooi met 25 g chapelure en bekleed met de auberineplakken, waarbij je de plakken elkaar laat overlappen en laat overhangen. Vul met laagjes pasta, vlees en de 125 g geraspte pecorino. Klap de plakken naar binnen. Bestrooi met de rest van de chapelure.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Wacht 10 minuten voor je de taart ontvormt. Serveer de taart bestrooid met pecorino en basilicum.

 

Bron: recept van mezelf voor Elvea.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Join 2,048 other subscribers

Archief

Keukenrecepten

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pastataart met penne in auberginejasje

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers like this: