- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

 

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de gehaktballetjes:
350 g gehakt (half om half)
100 g hamreepjes
1 ei
1 el mosterd
Peper
Zout
Panko (of amandelmeel indien paleo)
Tabasco
1 blik tomatenblokjes

Voor de bloemkool:
1/2 bloemkool
100 g verse doperwten (of diepvries als je die niet kunt vinden)
Tuinkers (optioneel)
Peper
Zout

 

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Bereiding

Maak het gehakt door alle ingrediënten (behalve de tomaten) bij elkaar te doen en goed te mengen. Voeg meer of minder panko (grof paneermeel) toe als het gehakt te nat is. Voeg Tabasco naar smaak toe.

Draai er mooie kleine balletjes van. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de balletjes mooi bruin. Voeg de tomaten eraan toe en laat het geheel even doorkoken tot de balletjes gaar zijn.

Voeg peper, zout en tabasco toe aan de tomatensaus. Indien de saus nog wat te flets is van smaak, dan kun je er een beetje mosterd bij voegen.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine.

Kook de doperwtjes even kort (ca. 5 minuutjes) in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en verfris ze onmiddellijk onder de koudwaterkraan.

Verhit klontje boter in een koekenpan en bak de bloemkool aan, voeg de doperwten eraan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Bak even lekker door en serveer met de gehaktballetjes. Bestrooi eventueel voor het serveren met de tuinkers.

 

Bron: recept van de blog Simone’s Kitchen.

Related Post