Eind 2012 maakte ik een nieuwe rubriek aan, ‘Sneukelingskes’, zeg maar lekkers voor bij de koffie. Toen ik vorige week dit recept zag passeren op Facebook bedacht ik meteen dat dit een must-make was voor die rubriek die tot nu, ocharme, 1 eenzaam receptje van chocolade- en chilitruffels bevatte.
Wel, ik heb het me niet beklaagd. Deze zijn zo mogelijk nog lekkerder dan de originele!
Nodig
250 g geraspte kokos
200 g gesuikerde gecondenseerde melk
Hele amandelnoten (ik kocht gesuikerde amandelen met vanillesuiker)
Bereiding
Meng 200 g geraspte kokos met de gesuikerde gecondenseerde melk. Laat de mengeling gedurende 1 uur rusten in de koelkast.
Maak nu kleine bolletjes (ca. 4 cm diameter) en stop in het midden een hele amandel. Rol deze bolletjes in de rest van de geraspte kokos en zet nog minstens 2 à 3 uur koel weg.
Bron: recept gevonden op Facebook in de groep Faim de loup: gourmand et surtout curieux.
Heel tof
Dankjewel, Walter!
Ze zijn super lekker!
En vlug gemaakt ?
Super Christel dat je zo’n oud recept geprobeerd hebt!