Ananas-frambozen upside-down cake

Het kan verkeren zei Bredero. Blogde ik vorige zondag nog een taartje waaraan er 3 dagen werk was en waarvoor ik jullie serieus op kosten joeg, dan trakteer ik jullie vandaag op een supersimpele ananas-frambozen upside-down cake. Geen speciale ingrediënten of vormen, maar 1 gewone cakevorm volstaat. Nu ben ik eerlijk gezegd eens benieuwd welke van deze 2 recepten het best gaat scoren. (Het limoentaartje werd ondertussen al 1.315 keer bekeken). Als jullie trouwens ideetjes of tips hebben voor (bak)recepten, die zijn altijd welkom!

 

Ananas-frambozen upside-down cake

 

Recept voor ananas-frambozen upside-down cake

(Voor)bereiding: ± 30 min
Bakken: ± 60 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 1 cakevorm van 23 x 13 cm:
113 g + 42 g ongezouten boter, gesmolten
73 g + 55 g lichtbruine suiker
5 ananas ringen
4 verse frambozen
200 g fijne kristalsuiker
2 L eieren
1½ tl (6 g) vanille-extract
250 g patisseriebloem
2½ tl (12,5 g) bakpoeder
½ tl (1,5 g) zout
120 g volle melk
130 g verse frambozen, gehalveerd

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C. Vet een cakevorm van 23 x 13 cm in met bakspray en bestuif met bloem. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier.

Klop in een kleine kom 3 el (42 g) gesmolten boter los met 73 g bruine suiker. Giet het mengsel in je cakevorm en spreid uit in een egale laag. Schik de ananas ringen in 1 laag op de bodem van de vorm, waarbij je de ringen bijsnijdt indien nodig. Plaats 1 hele framboos in het midden van elke ananas ring, waarbij je de framboos platdrukt zodat ze de volledige holte vult.

Klop in een grote kom de suiker met de resterende (113 g) gesmolten boter en de resterende (55 g) bruine suiker; klop er de eieren en vanille onder.

Meng in een middelgrote kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Doe de bloemmengeling in drie keer afwisselend met de melk bij het suikermengsel, waarbij je begint en eindigt met de bloemmengeling. Roer na elke toevoeging tot alles net gemengd is. Spatel er de gehalveerde frambozen onder. Schep het deeg op de ananasringen in de vorm en strijk glad met een gebogen spatel.

Bak de upside-down cake tot een houten prikker in het midden er schoon uitkomt. Dit duurt ca. 1 uur tot 1 uur 5 min. Dek de upside-down cake indien nodig af met aluminiumfolie om te vermijden dat hij te bruin wordt.

Laat de upside-down cake afkoelen in de vorm gedurende 5 min voor je hem voorzichtig omkeert op een serveerschaal. Serveer warm of op kamertemperatuur.

 

Bron: recept van de website Bake From Scratch.

Related Post

Tags: , , , ,

Ananas-frambozen upside-down cake

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: