Zalmpapillotte met Spéciale Belge Ale en gerookt paardenvlees

Ik schreef het al eerder. Op 1 mei mocht ik op uitnodiging van de VLAM gaan kokkerellen met streekproducten. Het was een prachtige lentedag, eentje om te koesteren.

Na mijn eerste gerecht waarin ik aan de slag ging met cuberdons (klik hier voor het recept), kreeg ik een als streekproduct erkende biersoort en gerookt paardenvlees op mijn plank. Bij gebrek aan mosselen in mei (want dat was het oorspronkelijke idee), koos ik voor mooie moten zalm.

Aan het tempo te zien waaraan mijn collega bloggers en hun meegekomen gasten de papillottes verorberden, viel het bijzonder in de smaak…

Ere wie ere toekomt, deze mooie foto werd gemaakt door Thomas Van de Water van de blog Filet Pur.

Ingrediënten voor 4 personen

2 wit van prei
4 lenteuien
2 takken witte selder
Zwarte peper
Zeezout
4 bio zalmfilets met vel
2 flesjes Spéciale Belge Ale
Hoeveboter
2 sneetjes gerookt paardenvlees

Bereidingswijze

Snijd de groenten fijn. Smeer 4 grote vellen aluminiumfolie in met hoeveboter. Schik hierop de zalm. Kruid de zalm en voeg de groenten toe, vouw de papillotte gedeeltelijk dicht. Verdeel het bier over de 4 papillottes en voeg telkens nog een stukje hoeveboter toe. Bak op een warme barbecue of in een warme oven (180° C) gedurende 20 minuten.

Snijd het paardenvlees in fijne reepjes. Maak de papillottes open, bestrooi met de paardensnippers en dien meteen op. Liefst met een stevige boerenboterham!

Tip: in het mosselseizoen kan je de zalm vervangen door mosselen!

Bron: recept van mezelf voor Vlam. Klik hier voor het recept op de Vlam website.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Zalmpapillotte met Spéciale Belge Ale en gerookt paardenvlees

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: