N.v.d.r.: normaal had ik wasabi furikake nodig voor dit recept en hoewel ik op Google gevonden had dat ze deze verkochten bij Albert Heijn was dat niet het geval. Ik kocht er dan maar een zakje viskruiden met citroen en zeewier van Verstegen. Lukte ook prima!
Recept voor tataki van zalm met abrikozenrelish
(Voor)bereidingstijd: 30 min
Rusttijd van de zalm: 20 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Nodig voor 8 personen:
2 zalmporties
Wasabi furikake
3 el water
30 g suiker
120 g zout
Voor de abrikozenrelish:
½ ui
1 stengel witte selder
100 g gedroogde abrikozen
1 dl ciderazijn
2 dl witte wijn
4 el lichtbruine cassonadesuiker
Enkele cashewnoten, gehakt
Voor de afwerking:
Daikon cress
Werkwijze
Snij de ui, selder en gedroogde abrikozen in zeer fijne brunoise.
Laat de brunoise even zweten in de pan met een klontje boter.
Voeg de suiker toe en laat smelten.
Blus met de witte wijn en ciderazijn.
Laat onder deksel stoven tot een halfstroperige saus. Meng er de gehakte noten onder.
Meng het water, de suiker en het zout. Laat de zalmporties hierin gedurende 20 min pekelen.
Spoel de vis goed af. Wentel hem in de wasabi furikake, verpak hem in plastic folie en leg hem kort in de diepvries.
Haal de zalm uit de diepvries en schroei hem kort rondom dicht: de buitenkant moet gekleurd zijn, maar de binnenkant nog rauw.
Serveer de zalm met de abrikozenrelish en werk af met daikon cress. Je kan de tataki van zalm met abrikozenrelish serveren op een bordje, op een lepel of in een glaasje.
Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan hotelschool Spermalie in Brugge.
Soms denk ik dat u 48 uur in een dag hebt !
Ik geniet van uw blog.
Groetjes.
Tonia
Neen, Tonia, helaas niet. Al zou ik die wel kunnen gebruiken. 😉
Versnij je de zalm dan op voorhand wat, zodat je er mooie blokjes van kan afsnijden naar het aanbakken? Of is dit blokje op de foto gewoon groter dan ik denk? ?
Ziet er gigantisch lekker uit!
De zalmfilet wordt na het rondom dichtschroeien in blokjes versneden, Sharon.
Succes en smakelijk!
Wordt dit warm of koud geserveerd ?
Dag Monique
Daar ben je eigenlijk vrij in: ofwel warm ofwel lauw. Echt koud zou ik het niet serveren.
Succes en smakelijk!
Fijne feesten!
Myriam
Dank !
Hartverwarmende Kerst .