Tataki van zalm met abrikozenrelish

Tataki van zalm met abrikozenrelish

Vrouwe, dit moe je gerid doen de noaste kji da we volk èn.” Aan het woord is mijn man, serieus onder de indruk van deze tataki van zalm met abrikozenrelish. En hij heeft gelijk. Het is zelfs een beetje spijtig om dit ‘maar’ als hapje te serveren. Je kan de porties gerust vergroten en er een voorgerecht van maken.

N.v.d.r.: normaal had ik wasabi furikake nodig voor dit recept en hoewel ik op Google gevonden had dat ze deze verkochten bij Albert Heijn was dat niet het geval. Ik kocht er dan maar een zakje viskruiden met citroen en zeewier van Verstegen. Lukte ook prima!

 

Tataki van zalm met abrikozenrelish

 

Recept voor tataki van zalm met abrikozenrelish

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Rusttijd van de zalm: 20 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 8 personen:
2 zalmporties
Wasabi furikake
3 el water
30 g suiker
120 g zout

Voor de abrikozenrelish:
½ ui
1 stengel witte selder
100 g gedroogde abrikozen
1 dl ciderazijn
2 dl witte wijn
4 el lichtbruine cassonadesuiker
Enkele cashewnoten, gehakt

Voor de afwerking:
Daikon cress

 

Werkwijze

Snij de ui, selder en gedroogde abrikozen in zeer fijne brunoise.

Laat de brunoise even zweten in de pan met een klontje boter.

Voeg de suiker toe en laat smelten.

Blus met de witte wijn en ciderazijn.

Laat onder deksel stoven tot een halfstroperige saus. Meng er de gehakte noten onder.

Meng het water, de suiker en het zout. Laat de zalmporties hierin gedurende 20 min pekelen.

Spoel de vis goed af. Wentel hem in de wasabi furikake, verpak hem in plastic folie en leg hem kort in de diepvries.

Haal de zalm uit de diepvries en schroei hem kort rondom dicht: de buitenkant moet gekleurd zijn, maar de binnenkant nog rauw.

Serveer de zalm met de abrikozenrelish en werk af met daikon cress. Je kan de tataki van zalm met abrikozenrelish serveren op een bordje, op een lepel of in een glaasje.

 

Tataki van zalm met abrikozenrelish

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Tags: , , , , ,

Tataki van zalm met abrikozenrelish

by Myriam Minne time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: