- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Tataki van zalm met abrikozenrelish

Tataki van zalm met abrikozenrelish

 

Tataki van zalm met abrikozenrelish

 

Recept voor tataki van zalm met abrikozenrelish

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Rusttijd van de zalm: 20 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 8 personen:
2 zalmporties
Wasabi furikake
3 el water
30 g suiker
120 g zout

Voor de abrikozenrelish:
½ ui
1 stengel witte selder
100 g gedroogde abrikozen
1 dl ciderazijn
2 dl witte wijn
4 el lichtbruine cassonadesuiker
Enkele cashewnoten, gehakt

Voor de afwerking:
Daikon cress

 

Werkwijze

Snij de ui, selder en gedroogde abrikozen in zeer fijne brunoise.

Laat de brunoise even zweten in de pan met een klontje boter.

Voeg de suiker toe en laat smelten.

Blus met de witte wijn en ciderazijn.

Laat onder deksel stoven tot een halfstroperige saus. Meng er de gehakte noten onder.

Meng het water, de suiker en het zout. Laat de zalmporties hierin gedurende 20 min pekelen.

Spoel de vis goed af. Wentel hem in de wasabi furikake, verpak hem in plastic folie en leg hem kort in de diepvries.

Haal de zalm uit de diepvries en schroei hem kort rondom dicht: de buitenkant moet gekleurd zijn, maar de binnenkant nog rauw.

Serveer de zalm met de abrikozenrelish en werk af met daikon cress. Je kan de tataki van zalm met abrikozenrelish serveren op een bordje, op een lepel of in een glaasje.

 

Tataki van zalm met abrikozenrelish

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post