Neem nu konijn met mosselen, muscadet en chorizo. Dat zou ik als eerste gemaakt hebben, ware het niet dat er nog geen mosselen zijn. Of konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen. Maar idem dito. Nog geen mirabellen en dus nog even geduld oefenen. Dan maar deze tapijtschelpen met chorizo. Al was hier ook een probleem mee. Dit recept was normaal gezien voorzien met scheermessen. Ik bestelde messen bij mijn favoriete visboer maar Sven liet me weten dat die niet binnengekomen waren. Er waren wél tapijtschelpen. Nou, ook goed. Dat kon ook niet slecht zijn. En dat was het ook niet! Dit voorgerecht staat binnen het kwartier op tafel én is écht overheerlijk. Ik ben sowieso dol op chorizo die meegebakken wordt en zo zijn smakelijke sappen afgeeft.
N.v.d.r.: als je dit recept toch met de scheermessen wil maken, dan moet je 5 messen p.p. voorzien.
Recept voor tapijtschelpen met chorizo
(Voor)bereidingstijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Voor 4 personen:
1 zakje tapijtschelpen
2 kleine tenen knoflook
Enkele takjes bladpeterselie
150 g chorizo in sneetjes
60 g boter
Olijfolie
1 klein glas witte wijn
Werkwijze
Spoel de tapijtschelpen grondig onder de koude kraan. Pel de knoflook en hak fijn. Spoel de bladpeterselie en zwier droog, pluk de blaadjes. Snij de chorizo in blokjes.
Verhit de boter en een scheutje olijfolie in een braadpan. Voeg de tapijtschelpen, de fijngehakte knoflook en de chorizo toe. Laat 5 min bakken tot de tapijtschelpen open zijn. Giet er de witte wijn bij en laat een paar minuten inkoken.
Voeg de peterselieblaadjes toe, kruid royaal met peper en matig met zout. Serveer.
Bron: aangepast recept uit Knack weekend 100 toprecepten zomer.
0 reacties