Recept voor tapijtschelpen met chorizo
(Voor)bereidingstijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Voor 4 personen:
1 zakje tapijtschelpen
2 kleine tenen knoflook
Enkele takjes bladpeterselie
150 g chorizo in sneetjes
60 g boter
Olijfolie
1 klein glas witte wijn
Werkwijze
Spoel de tapijtschelpen grondig onder de koude kraan. Pel de knoflook en hak fijn. Spoel de bladpeterselie en zwier droog, pluk de blaadjes. Snij de chorizo in blokjes.
Verhit de boter en een scheutje olijfolie in een braadpan. Voeg de tapijtschelpen, de fijngehakte knoflook en de chorizo toe. Laat 5 min bakken tot de tapijtschelpen open zijn. Giet er de witte wijn bij en laat een paar minuten inkoken.
Voeg de peterselieblaadjes toe, kruid royaal met peper en matig met zout. Serveer.
Bron: aangepast recept uit Knack weekend 100 toprecepten zomer.