Hap en Tap logo zonder streep

Rundersteak met druivensalade en blauwe kaas

19 sep 2014 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Ik twijfelde in eerste instantie of ik dit wel zou bloggen. Het recept is zo eenvoudig dat het mij niet Happig & Tappig leek, maar toen stelde ik de vraag op mijn Facebook pagina en jullie reacties waren zo massaal positief dat ik toch overstag ga.

Dit gerecht is dus echt heel simpel. En klaar in no-time. En lekker. Ideaal voor een snel midweeks diner. Ik kocht geen steak, maar een dikke, sappige Chateaubriand die ik een half uur voor het bakken al uit de koelkast haalde. Op die manier is het perfect mogelijk om de steak bleu of saignant te bakken (voor wie dat wil), terwijl hij toch lekker warm is binnenin. En als ik dan toch tips aan het geven ben, dep het vlees goed droog voor je aan het bakken gaat. Alleen zo krijg je een krokante korst. En gebruik een goeie pan. Bij voorkeur een met dikke bodem die de warmte goed vasthoudt. En draai het vlees zonder erin te prikken. Gebruik een vleestang. Succes en smakelijk!

Nodig voor 4 personen

4 rundersteaks of chateaubriands of tournedos
150 g Cambozola
250 g druiven (blauwe en witte)
75 g veldsla
50 g hazelnoten
1 el boter
Peper en zout

Bereiden

Was de veldsla. Hak de hazelnoten grof. Halveer de druiven, verwijder indien nodig de pitjes. Meng de druiven met de veldsla en de hazelnoten. Kruid met peper.

Verhit de boter en olijfolie in een braadpan. Kruid de rundersteaks met peper en zout en bak naar eigen smaak gaar. Neem uit de pan en laat 10 minuten afgedekt rusten.

Blus het braadvocht met 100 ml water en maak de braadresten los.

Snij de Cambozola in stukjes en laat smelten in de pan. Breng alles terug aan de kook tot de kaas in opgelost. Ik sneed 4 kleine sneedjes Cambozola af die ik op de steaks liet wegsmelten.

Serveren

Schik het vlees op warme borden en schep er de kaassaus over. Serveer met de druivensalade.

Bron: recept van Njam TV.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.551 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Rundersteak met druivensalade en blauwe kaas

by Myriam time to read: 1 min
0