Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

Zelfs wanneer ik op reis ben, blijft mijn blog mij achtervolgen. Dat was een paar weken geleden niet anders toen ik in het Italiaanse Solda verbleef voor een sportieve vakantie: ik nam er deel aan de Ortler Mountain challenge t.v.v. ALS. Door deze organisatie verbleven er nog een pak Vlamingen in ons hotel en het toeval wilde dat daar een dame tussenzat die gezonde ‘choco’ maakt. Zoals het een gedreven zelfstandige betaamt, had Nancy een paar potten in haar auto… en die stonden binnen de kortste keren op onze ontbijttafel. Ik was reuzebenieuwd én aangenaam verrast: choco zonder suiker, zonder gluten en zonder lactose… maar niet zonder smaak! Voor iemand anders de pot kon wegsteken, belandde hij in mijn valies. Ik had al meteen een idee wat ik ermee zou doen: ik zou er roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine) mee maken naar een recept dat ik ooit bij Carola had gezien.

Thuisgekomen, liet ik er geen gras over groeien. Nu ja, een grote opgave was dat niet. Dit roomijs is even snel klaar als dat je slagroom opklopt. Het resultaat? Als ik jullie vertel dat het ijs ’s middags klaar was en ’s avonds helemaal opgelepeld was, dan zegt dat genoeg zeker? Sorry, Nancy, dat ik jouw supergezonde choco verwerkt heb in een superongezond ijsje… al is dat ijs door jouw gezonde choco nu wel een tikje minder ongezond, niet? 😉

Meer weten over de gezonde choco’s (choco en hazelnootpasta) van ProVita, klik hier.

 

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

 

Nodig voor 750 ml roomijs van hazelnootpasta

500 ml slagroom
220 g gezoete, gecondenseerde melk
2 el ProVita hazelnootpasta
1,5 el sterke drank (ik gebruikte hazelnootlikeur)

 

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

 

Bereiding

Mix alle ingrediënten samen in een kom. Gebruik hiervoor bij voorkeur een staande mixer (type KitchenAid, Kenwood,…), heb je die niet, dan lukt het met een krachtige handmixer ook. Blijf bij de mixer. Het ijs is klaar als je strepen ziet. Klop niet te lang anders wordt de slagroom boterig. Het is eigenlijk ongeveer hetzelfde als slagroom kloppen.

Sterke drank is geen absolute must, maar zorgt er wel voor dat het ijs schepklaar blijft en niet verandert in een blok. Ik gebruikte hazelnootlikeur omdat de smaak perfect matcht met die van de hazelnootpasta, maar met bv. vodka klaar je ook de klus.

Vul de vorm waarin je het ijs wilt invriezen.  Bedek de vorm met een deksel of plastic folie.

Na ongeveer 6 uur is je roomijs van hazelnootpasta klaar. Je hoeft het ijs tussendoor niet te roeren. Makkelijk, niet?

 

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

 

Bron: aangepast recept van de blog Carola Bakt Zoethoudertjes.

Related Post

Tags: , , , ,

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

by Myriam Minne time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: