Thuisgekomen, liet ik er geen gras over groeien. Nu ja, een grote opgave was dat niet. Dit roomijs is even snel klaar als dat je slagroom opklopt. Het resultaat? Als ik jullie vertel dat het ijs ’s middags klaar was en ’s avonds helemaal opgelepeld was, dan zegt dat genoeg zeker? Sorry, Nancy, dat ik jouw supergezonde choco verwerkt heb in een superongezond ijsje… al is dat ijs door jouw gezonde choco nu wel een tikje minder ongezond, niet? 😉
Meer weten over de gezonde choco’s (choco en hazelnootpasta) van ProVita, klik hier.
Nodig voor 750 ml roomijs van hazelnootpasta
500 ml slagroom
220 g gezoete, gecondenseerde melk
2 el ProVita hazelnootpasta
1,5 el sterke drank (ik gebruikte hazelnootlikeur)
Bereiding
Mix alle ingrediënten samen in een kom. Gebruik hiervoor bij voorkeur een staande mixer (type KitchenAid, Kenwood,…), heb je die niet, dan lukt het met een krachtige handmixer ook. Blijf bij de mixer. Het ijs is klaar als je strepen ziet. Klop niet te lang anders wordt de slagroom boterig. Het is eigenlijk ongeveer hetzelfde als slagroom kloppen.
Sterke drank is geen absolute must, maar zorgt er wel voor dat het ijs schepklaar blijft en niet verandert in een blok. Ik gebruikte hazelnootlikeur omdat de smaak perfect matcht met die van de hazelnootpasta, maar met bv. vodka klaar je ook de klus.
Vul de vorm waarin je het ijs wilt invriezen. Bedek de vorm met een deksel of plastic folie.
Na ongeveer 6 uur is je roomijs van hazelnootpasta klaar. Je hoeft het ijs tussendoor niet te roeren. Makkelijk, niet?
Bron: aangepast recept van de blog Carola Bakt Zoethoudertjes.
Hmmm, ik krijg meteen weer trek als ik het zie. Wat een prachtige foto Myriam!
Ja, lekker he? Bedankt voor de inspiratie, lieve Carola! x
Kan je dit ijs ook van gewone pure chocolade pasta maken