- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

 

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

 

Nodig voor 750 ml roomijs van hazelnootpasta

500 ml slagroom
220 g gezoete, gecondenseerde melk
2 el ProVita hazelnootpasta
1,5 el sterke drank (ik gebruikte hazelnootlikeur)

 

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

 

Bereiding

Mix alle ingrediënten samen in een kom. Gebruik hiervoor bij voorkeur een staande mixer (type KitchenAid, Kenwood,…), heb je die niet, dan lukt het met een krachtige handmixer ook. Blijf bij de mixer. Het ijs is klaar als je strepen ziet. Klop niet te lang anders wordt de slagroom boterig. Het is eigenlijk ongeveer hetzelfde als slagroom kloppen.

Sterke drank is geen absolute must, maar zorgt er wel voor dat het ijs schepklaar blijft en niet verandert in een blok. Ik gebruikte hazelnootlikeur omdat de smaak perfect matcht met die van de hazelnootpasta, maar met bv. vodka klaar je ook de klus.

Vul de vorm waarin je het ijs wilt invriezen.  Bedek de vorm met een deksel of plastic folie.

Na ongeveer 6 uur is je roomijs van hazelnootpasta klaar. Je hoeft het ijs tussendoor niet te roeren. Makkelijk, niet?

 

Roomijs van hazelnootpasta (zonder ijsmachine)

 

Bron: aangepast recept van de blog Carola Bakt Zoethoudertjes.

Related Post