Hap en Tap logo zonder streep
Hartige panna cotta met mortadella

Hartige panna cotta met mortadella

24 okt 2025 | Hapjes

Voor het 2de jaar op rij mag ik recepten ontwikkelen voor Trust Your Taste. Jullie weten wat dat betekent: it’s reel time! Bekijk zeker eens mijn video (kijk hem uit tot het einde, like, save en comment ajb. Daar doen jullie me een heel groot plezier mee!).

Vorig jaar maakte ik deze 4 recepten:

Willen jullie alles te weten over die fijne vleeswaren? Dan kunnen jullie ook nog altijd eens het artikel over mijn bezoek aan Milaan, Parma en Piacenza nalezen.

Ik koos ervoor om deze hartige panna cotta met mortadella in kleine porties te maken als finger food. Maar je zou gerust kunnen opteren voor een grotere portie/mal en er een voorgerecht van maken. Ik gebruikte de Essenziale 30 mal van Silikomart Professional. Het resultaat? Een elegant, fris en verfijnd hapje. Hiermee ga je scoren… op je kerstdiner! 😉

Hartige panna cotta met mortadella

Hartige panna cotta met mortadella

Hartige panna cotta met mortadella

Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 7 stuks

Equipment

  • 1 Blender

Ingrediënten
  

Voor de panna cotta:

  • 1 blaadje gelatine (3 g)
  • 140 g volle room
  • 60 g mascarpone
  • 1 g zout
  • 40 g ricotta

Voor het bladerdeeg:

  • 1 vel bladerdeeg

Voor de afwerking:

  • 100 g Mortadella Bologna PGI
  • Pistaches
  • 1 scheutje balsamicocrème

Instructies
 

Voor de panna cotta:

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Verwarm 70 g room met 30 g mascarpone. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
  • Doe de ricotta in een blender, voeg het warme roommengsel toe en mix.
  • Voeg nu de resterende room en mascarpone toe en mix nogmaals tot een gladde massa.
  • Verdeel in mallen en laat opstijven in de diepvries.
  • Laat de panna cotta voor het serveren ontdooien in de koelkast.

Voor het bladerdeeg:

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Steek met een uitsteekring 7 cirkels bladerdeeg uit die iets groter zijn dan de diameter van je panna cotta.
  • Leg de cirkels op een bakplaat tussen 2 geperforeerde bakmatjes met een bakplaat erbovenop en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 min.

Voor de afwerking:

  • Schik de panna cotta op het bladerdeeg.
  • Werk af met een plakje mortadella, een druppeltje balsamicocrème en een pistachenoot.
Trefwoord balsamicocrème, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2025, mascarpone, mortadella, panna cotta, pistaches, ricotta

Deze hartige panna cotta met mortadella kwam tot stand in het kader van mijn samenwerking met de EU gefinancierde campagne onder Verordening 1144/2014 “Vertrouw op je smaak, kies voor Europese kwaliteit”, ter promotie van varkensvlees en vleeswaren in Italië en België. Bezoek de website: https://www.trustyourtaste.eu/

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Hartige panna cotta met mortadella

by Myriam Minne time to read: 2 min
0