Voor het 2de jaar op rij mag ik recepten ontwikkelen voor Trust Your Taste. Jullie weten wat dat betekent: it’s reel time! Bekijk zeker eens mijn video (kijk hem uit tot het einde, like, save en comment ajb. Daar doen jullie me een heel groot plezier mee!).
Vorig jaar maakte ik deze 4 recepten:
- coquille met gesmolten lardo en kaviaar,
- aardappelkussentjes met carbonara mousse,
- zeeduivel in pancetta en
- een parmezaan taco met mortadella mousse.
Willen jullie alles te weten over die fijne vleeswaren? Dan kunnen jullie ook nog altijd eens het artikel over mijn bezoek aan Milaan, Parma en Piacenza nalezen.
Ik koos ervoor om deze hartige panna cotta met mortadella in kleine porties te maken als finger food. Maar je zou gerust kunnen opteren voor een grotere portie/mal en er een voorgerecht van maken. Ik gebruikte de Essenziale 30 mal van Silikomart Professional. Het resultaat? Een elegant, fris en verfijnd hapje. Hiermee ga je scoren… op je kerstdiner! 😉


Hartige panna cotta met mortadella
Equipment
- 1 Blender
Ingrediënten
Voor de panna cotta:
- 1 blaadje gelatine (3 g)
- 140 g volle room
- 60 g mascarpone
- 1 g zout
- 40 g ricotta
Voor het bladerdeeg:
- 1 vel bladerdeeg
Voor de afwerking:
- 100 g Mortadella Bologna PGI
- Pistaches
- 1 scheutje balsamicocrème
Instructies
Voor de panna cotta:
- Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
- Verwarm 70 g room met 30 g mascarpone. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
- Doe de ricotta in een blender, voeg het warme roommengsel toe en mix.
- Voeg nu de resterende room en mascarpone toe en mix nogmaals tot een gladde massa.
- Verdeel in mallen en laat opstijven in de diepvries.
- Laat de panna cotta voor het serveren ontdooien in de koelkast.
Voor het bladerdeeg:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Steek met een uitsteekring 7 cirkels bladerdeeg uit die iets groter zijn dan de diameter van je panna cotta.
- Leg de cirkels op een bakplaat tussen 2 geperforeerde bakmatjes met een bakplaat erbovenop en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 min.
Voor de afwerking:
- Schik de panna cotta op het bladerdeeg.
- Werk af met een plakje mortadella, een druppeltje balsamicocrème en een pistachenoot.
Deze hartige panna cotta met mortadella kwam tot stand in het kader van mijn samenwerking met de EU gefinancierde campagne onder Verordening 1144/2014 “Vertrouw op je smaak, kies voor Europese kwaliteit”, ter promotie van varkensvlees en vleeswaren in Italië en België. Bezoek de website: https://www.trustyourtaste.eu/


0 reacties