I’m back, babies! En hoe?! Meteen met een topreceptje waarvan ik een reel maakte. In het kader van mijn samenwerking met Trust Your Taste, een campagne gefinancierd door Europa om de Italiaanse fijne vleeswaren in de kijker te zetten, moest ik nog een 4de en (voorlopig) laatste recept maken. Eerder gebruikte ik al lardo, coppa en pancetta. Vandaag is de mortadella aan de beurt. Ik koos ervoor om een mortadella mousse te maken met Parmezaanse kaas en ricotta. De mousse serveer ik in een Parmezaan taco. Italiaanser dan dit wordt het niet! 🇮🇹🤌
Mag ik jullie vriendelijk vragen om mijn video tot het einde uit te kijken en als jullie ‘m daarna ook nog liken, dan ben ik helemaal in de wolken. Er kruipt écht ùùùùuren tijd en werk in het maken van zo’n ‘stomme’ korte reel van 27 seconden, veel meer dan in het shooten van een mooie foto. Ik heb even mijn timer aangezet en ik kom op 3 u 30 voor het filmen en monteren. En dan moet je weten dat deze parmezaan taco met mortadella mousse écht heel eenvoudig is. Als je de video bekijkt, dan zal je dat met je eigen ogen kunnen bevestigen. 😉
En dan nu nog even een korte terugblik op de afgelopen 2 weken. Alles is écht supervlot verlopen. Al na 1 dag had ik voorsprong op het aantal recepten dat ik moest maken en zo had ik op de finale dag nog maar 4 easy gerechten (allez, voor mijn doen dan toch) te shooten i.p.v. 8. Chill, dacht ik. En toen ging het mis. Mijn zelfgemaakte ravioli (een groot exemplaar gevuld met koningsgarnalen en rivierkreeftjes gehuld in zelfgemaakt pastadeeg) ging compleet de mist in. Ik had de ravioli in de koelkast bewaard i.p.v. in de diepvries en dat was een foute keuze. Het deeg kleefde aan elkaar en gekookt zag de ravioli eruit als… hersentjes. Gelukkig bewaarde Leen van Studio Greenjack haar kalmte en kon ze, mits wat ingrepen, de ravioli redden. Zo zie je maar, de prijzen worden uitgereikt aan de finish!
Soit. Ik ben blij dat alles achter de rug is en mijn leven (én huis) weer normaal wordt. Wat moet er nu nog gebeuren? Leen moet de foto’s nog finetunen en Liesbeth en ik moeten hetzelfde doen met onze recepten. Daarna moeten we nog ons dankwoord schrijven en dan mag alles naar de dames van Revista Media die instaan voor de layout. Vanaf dan is het helemaal in handen van drukkerij Lannoo. Ik ben nu al reuzebenieuwd om mijn boek te ontdekken. Over de foto’s ben ik alvast heel enthousiast!


Parmezaan taco met mortadella mousse
Equipment
- 1 Blender
Ingredients
Voor de parmezaan taco:
- 130 g bloem
- 60 g eieren
- 30 g parmezaanse kaas (1)
- 10 ml olijfolie
- 20 g parmezaanse kaas (2)
- 3 g zout
Voor de mortadella mousse:
- 100 g Bologna Mortadella IGP
- 50 ml room met 35% vet
- 35 g ricotta
- 15 g parmezaanse kaas
Voor de afwerking:
- Fijngehakte pistachenoten
Instructions
Voor de parmezaan taco:
- Mix eerst de eieren, parmezaanse kaas 1, olijfolie en zout.
- Maak op een vlakke ondergrond een kuiltje met de bloem en de parmezaanse kaas 2.
- Giet het gemixte mengsel in het kuiltje en kneed tot een deeg.
- Laat het deeg 10 min rusten in huishoudfolie.
- Rol het deeg uit tot ca. 2 mm dikte.
- Gebruik een ronde uitsteekring van ca. 7 cm diameter voor de perfecte vorm en leg het op een metalen buis. Zorg ervoor dat het deeg aan het oppervlak van de buis blijft plakken.
- Bak gedurende 20 min in een heteluchtoven op 160° C.
- Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze aanraakt.
Voor de mortadella mousse:
- Mix alle ingrediënten samen in een blender.
- Passeer het mengsel door een fijne zeef.
- Schep in een spuitzak met Saint-Honoré spuitmond en laat rusten in de koelkast.
- Verwarm het mengsel met je handen voordat je het gaat spuiten om het zachter te maken.
- Spuit een mooie krul mortadella mousse in elke taco.
Afwerking:
- Strooi wat fijngehakte pistachenoten over elke taco.
we zijn dankbaar voor alle recepten en kijk al uit naar je boek.
Dat is heel lief, Beatrice! <3