Het gebeurt dat vriendinnen mij spontaan receptjes doormailen. Zo ook vorige week. Toen kreeg ik een receptje van appeltaart in mijn mailbox. Nu zijn er duizenden recepten van appeltaarten. Er zijn zelfs hele kookboeken aan gewijd. Maar dit blonk zo uit in eenvoud dat ik besliste dat ik het zou maken. Hier komt het kortste recept ooit: appeltaart van Bea. Vraag me niet wie Bea is. Ik kreeg het recept doorgemaild door Carine. Volgens mij is dat alleen al het bewijs dat het een recept is dat velen zullen ‘liken’.
PS Ondertussen is de taart al half op. Mijn 2 mannen zijn aan ’t smullen en ik heb mezelf ook een (klein) stukje gepakt. Kwestie van uit ervaring te spreken op mijn blog. Ewel, damn it, dit is lekker!! Bea, jong, je bent een genie!
Nodig
1 vel bladerdeeg
1 ei
55 g suiker
6 mini-rochers of 3 grote (dit zijn kokosrotsjes, gewoon in de supermarkt verkrijgbaar)
1 dl magere melk (volgens het recept van Bea, ik had er geen in huis en gebruikte halfvolle)
3 à 4 stoofappels (ik gebruikte Boskoop)
Bereiding
Spreid het bladerdeeg uit in een taartvorm.
Mix melk, suiker, ei en rochers samen en giet op de taartbodem.
Schil de appels en snijd in schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs op het beslag.
Bak in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende 40 minuten.
Klaar!
Bron: recept van Bea.
Wat zijn rochers???
Lijkt mij een lekker en snel recept.
Waar wordt het bladerdeeg gebruikt?
Voor of na de mix van suiker, ei e.d.,
duidelijk voor de appels. Dank zij de fot.
Lekker rustiek.
AJ
Rochers zijn kokosrotsjes. Tik kokosrotsjes in in Google, klik op afbeeldingen en dan weet je 't meteen.
Het bladerdeeg wordt gebruikt als bodem van de taart. Hierop giet je het suiker-ei-melk-rocher mengsel.
Succes!
HOI
Ik ga deze morgenmiddag uitproberen. Mijn vriendinnen zullen de "testpersonen" zijn 😉
Wel gebruik ik de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
Ik laat het later hier nog wel weten hoe de reacties waren.
Groet