Hap en Tap logo zonder streep

Appeltaart van Bea

3 dec 2012 | Gebak en koekjes, Zoet

Het gebeurt dat vriendinnen mij spontaan receptjes doormailen. Zo ook vorige week. Toen kreeg ik een receptje van appeltaart in mijn mailbox. Nu zijn er duizenden recepten van appeltaarten. Er zijn zelfs hele kookboeken aan gewijd. Maar dit blonk zo uit in eenvoud dat ik besliste dat ik het zou maken. Hier komt het kortste recept ooit: appeltaart van Bea. Vraag me niet wie Bea is. Ik kreeg het recept doorgemaild door Carine. Volgens mij is dat alleen al het bewijs dat het een recept is dat velen zullen ‘liken’.
PS Ondertussen is de taart al half op. Mijn 2 mannen zijn aan ’t smullen en ik heb mezelf ook een (klein) stukje gepakt. Kwestie van uit ervaring te spreken op mijn blog. Ewel, damn it, dit is lekker!! Bea, jong, je bent een genie!

 

Nodig

1 vel bladerdeeg
1 ei
55 g suiker
6 mini-rochers of 3 grote (dit zijn kokosrotsjes, gewoon in de supermarkt verkrijgbaar)
1 dl magere melk (volgens het recept van Bea, ik had er geen in huis en gebruikte halfvolle)
3 ร  4 stoofappels (ik gebruikte Boskoop)

Bereiding

Spreid het bladerdeeg uit in een taartvorm.
Mix melk, suiker, ei en rochers samen en giet op de taartbodem.
Schil de appels en snijd in schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs op het beslag.
Bak in de voorverwarmde oven op 180ยฐ C gedurende 40 minuten.
Klaar!

Bron: recept van Bea.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

5 Reacties

  1. Anoniem

    Wat zijn rochers???

    Antwoord
  2. Anoniem

    Lijkt mij een lekker en snel recept.
    Waar wordt het bladerdeeg gebruikt?
    Voor of na de mix van suiker, ei e.d.,
    duidelijk voor de appels. Dank zij de fot.
    Lekker rustiek.
    AJ

    Antwoord
  3. Myriammm

    Rochers zijn kokosrotsjes. Tik kokosrotsjes in in Google, klik op afbeeldingen en dan weet je 't meteen.
    Het bladerdeeg wordt gebruikt als bodem van de taart. Hierop giet je het suiker-ei-melk-rocher mengsel.
    Succes!

    Antwoord
  4. Anoniem

    HOI

    Antwoord
  5. Anoniem

    Ik ga deze morgenmiddag uitproberen. Mijn vriendinnen zullen de "testpersonen" zijn ๐Ÿ˜‰
    Wel gebruik ik de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
    Ik laat het later hier nog wel weten hoe de reacties waren.
    Groet

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Appeltaart van Bea

by Myriam time to read: 1 min
5