- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Appeltaart van Bea

Het gebeurt dat vriendinnen mij spontaan receptjes doormailen. Zo ook vorige week. Toen kreeg ik een receptje van appeltaart in mijn mailbox. Nu zijn er duizenden recepten van appeltaarten. Er zijn zelfs hele kookboeken aan gewijd. Maar dit blonk zo uit in eenvoud dat ik besliste dat ik het zou maken. Hier komt het kortste recept ooit: appeltaart van Bea. Vraag me niet wie Bea is. Ik kreeg het recept doorgemaild door Carine. Volgens mij is dat alleen al het bewijs dat het een recept is dat velen zullen ‘liken’.
PS Ondertussen is de taart al half op. Mijn 2 mannen zijn aan ’t smullen en ik heb mezelf ook een (klein) stukje gepakt. Kwestie van uit ervaring te spreken op mijn blog. Ewel, damn it, dit is lekker!! Bea, jong, je bent een genie!

 

Nodig

1 vel bladerdeeg
1 ei
55 g suiker
6 mini-rochers of 3 grote (dit zijn kokosrotsjes, gewoon in de supermarkt verkrijgbaar)
1 dl magere melk (volgens het recept van Bea, ik had er geen in huis en gebruikte halfvolle)
3 à 4 stoofappels (ik gebruikte Boskoop)

Bereiding

Spreid het bladerdeeg uit in een taartvorm.
Mix melk, suiker, ei en rochers samen en giet op de taartbodem.
Schil de appels en snijd in schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs op het beslag.
Bak in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende 40 minuten.
Klaar!

Bron: recept van Bea.

Related Post