Hap en Tap logo zonder streep
Tartaar van zeebaars op biscuit

Tartaar van zeebaars op biscuit

30 aug 2017 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dat het mij menens is met mijn kerstmenu laat ik jullie zien aan de hand van dit recept. Deze tartaar van zeebaars op biscuit is een voorgerecht dat perfect past op een zalige (na)zomeravond: fris, licht, snel klaar (op de biscuit na, maar die bak je gewoon op voorhand). Gepresenteerd op een kleurrijk bordje met een rosΓ© wijntje erbij en let the (Indian) summer party begin!

Maar dat het evengoed een verfijnd receptje is dat niet zou misstaan op je kersttafel, bewijs ik door de tweede foto: geserveerd op een zwart bord krijgt de tartaar direct een andere uitstraling. Weg zomer, helloΒ Christmas. Psssssst, nog maar 116 dagen!Β ??????❄️⛄

Tableware: Blauw bordje afkomstig uit de Bubbles collectie van Zwaanzinnig.

 

Tartaar van zeebaars op biscuit

 

IngrediΓ«nten voor 6 personen

Voor de biscuit:
40 g goede boter
4 eieren
50 g 00-bloem
40 g suiker
50 g olijven, fijngehakt
Snufje fleur de sel

Voor de tartaar:
2 zeebaarzen
Bieslook
Peper – zeezout
Olijfolie

Voor de dressing:
250 g mascarpone
Scheutje water
Enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
Bieslook
Olijfolie
Peper – zeezout
1 limoen

 

Werkwijze

Laat de boter smelten au bain-marie.

Doe de eieren, bloem, suiker, olijven en een snuifje fleur de sel samen in een staande mixer (type KitchenAid Artisan of Kenwood) uitgerust met een vlinder en meng tot een glad deeg. Voeg de gesmolten boter toe en meng onder het beslag.

Stort het beslag uit op een bakpapier in een ovenschaal en bak de biscuit gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180Β° C.

Begin ondertussen aan de tartaar van zeebaars. Fileer de zeebaars, verwijder het vel en de graten. Snij een fijne tartaar van de zeebaarsfilets. Breng op smaak met peper, fleur de sel, olijfolie en verse bieslook.

Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.

Snij de biscuit in kleine rechthoekjes (of cirkels, of ovalen). Leg er een flinke lepel van de tartaar van zeebaars op.

Meng de mascarpone met een scheutje water, peper, fleur de sel, enkele blaadjes fijngesneden basilicum en een scheutje olijfolie. Doe in een spuitzak en spuit enkele dotjes bovenop de tartaar.

Werk af met limoenzeste en een olijfje.

Nota: ik schikte 2 lagen biscuit op elkaar.

 

Tartaar van zeebaars op biscuit

 

Bron: recept van Peppe Giacomazza voor Njam.tvΒ (met video!)

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.487 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Geert De Preester

    Dag Myriam,
    Heb het beslag in de keukenrobot gedaan en gemixt tot een glad deeg. Resultaat was een te donkere emulsie, de olijf totaal verpulverd en een resultaat van iets vast en zwaar na het bakken. Tweede poging met de robot maar met de beslag klopper alles goed stevig opgeklopt en op einde olijf maar bijgedaan. Deeg was luchtig, mals en smakelijk. Ook dubbel gelegd, mag wel. Gasten vonden het zeer lekker. Zoals altijd gewoonlijk πŸ™‚ πŸ™‚ .

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Je hebt gelijk, Geert. Het recept is misleidend. Ik heb het inmiddels aangepast. Bedankt voor je input!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Tartaar van zeebaars op biscuit

by Myriam Minne time to read: 1 min
2