Soepje met mosselen, asperges, look en peterselie

Mijn recept van gerookte schelpjes van afgelopen week had zoveel bekijks dat ik er nog een recept met venusschelpen wilde achteraan gooien. Maar zoals ik vorige week al te laat was en het moest stellen met kokkels i.p.v. venusschelpen, was ik ook dit weekend te laat… Tjah, lange fietstrainingen in de heuvels rond Oudenaarde (ik reed voor de eerste keer de Oude Kwaremont op, wat was me dat zeg, al mijn knoken door elkaar geschud!) gevolgd door een bezoek aan mijn ouders zijn moeilijk te rijmen met op tijd in de winkel geraken. Deze keer was het zo erg dat er zelfs geen kokkels meer waren en dus moest ik genoegen nemen met de enige schelpen die er wel nog waren: mosselen van hangcultuur… Nu ja, die zouden de klus ook wel klaren in dit soepje.

En of ze dat deden! Dit was lekkerrrr. Al zou het nog lekkerder geweest zijn met échte Zeeuwse mosselen. Da’s nu toch wel een foutje van de natuur, mijn gedacht. Pas terug mosselen na het aspergeseizoen. Kan er iemand lobbyen bij de weergoden om het aspergeseizoen langer te laten duren? Of het mosselseizoen vroeger te laten starten? Dankt u! 😉

 

Soepje met mosselen, asperges, look en peterselie

 

Ingrediënten voor 4 personen

500 g mosselen (hangcultuur)
1 bot Belgische dikke asperges
¼ bot platte peterselie
3 tenen look
1 scheutje vermout
3 el olijfolie
500 ml visbouillon
1 blok Parmezaanse kaas
Peper
Zout

 

Bereiding

Schil de asperges. Begin 2 cm onder het kopje en ga zo naar beneden. Schil mooi rondom. Snij het onderste stuk (ongeveer 1 cm) af.

Laat de schillen en onderste uiteinden meekoken in de visbouillon.

Snij de asperges in schuine stukjes (= losanges). Doe olijfolie in een pan en laat de pan goed opwarmen.

Bak de asperges op in de hete pan. Kruid met peper en zout. Kleur mooi aan.

Spoel de mosselen goed in koud water. Gooi kapotte schelpen weg.

Pel 3 tenen look en snij in schijfjes.

Was de peterselie en hak de blaadjes fijn.

Doe 3 el olijfolie in een wokpan. Laat opwarmen. Voeg de look toe.

Voeg de vongole toe. Schud op. Blus met vermout.

Zeef de bouillon en voeg toe aan de vongole. Voeg er ook de asperges aan toe.

Werk af met de peterselie.

Serveer in een diep bord en werk af met parmezaan.

 

Soepje met mosselen, asperges, look en peterselie

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept van de website VTM Koken.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Soepje met mosselen, asperges, look en peterselie

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: