Hap en Tap logo zonder streep

Varkenshaasje met kruidenkaas en boerenham, zalfje van pastinaak en koolrabi met boschampignons

7 dec 2013 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Na het voorgerecht (gerookte eendenfilet met mango) en de soep (witloofsoep met appel en grijze garnalen) is dit het hoofdgerecht dat KookMakkelijk voorstelt in hun 4-gangen feestmenu.

Het is een combinatie van 2 succesrecepten van deze blog: het varkenshaasje met kruidenkaas en spek en coquilles met een rode wijn saus, chips van aardpeer en een zalfje van pastinaak en koolrabi. En wat groeit er uit 2 succesvolle recepten? Inderdaad, een toppertje!

Waarom zou je een beroep doen op KookMakkelijk? Daar kan ik wel wat redenen voor bedenken: niet van hot naar her om alles bij te halen, geen stress in overvolle winkels, geen overschotjes, verse ingrediënten,…

Nodig voor 4 personen

800 g varkenshaasje
400 g pastinaak
2 stuks koolrabi
200 g boschampignons
200 g boerenham
150 g kruidenkaas
200 ml room
200 ml runderfond
3 el margarine
Melk
2 el maïzena
1/2 bouillonblokje kip
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereidingswijze

Schil de pastinaak en koolrabi en snij in stukken van 1 à 2 cm. Doe samen in een kookpot en voeg de room toe. Doe er melk bij tot de groenten net niet onderstaan. Voeg ook 1/2 bouillonblokje toe. Kook ca. 15 minuten tot de groenten zacht zijn. Giet de melk-room af boven een zeef, maar het de melk-room wel bij. Mix de groenten fijn met een staafmixer of blender. Voeg eventueel wat van de melk-room terug bij om een smeuïg zalfje te bekomen. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Snij het varkenshaasje open maar niet volledig door en bestrijk de binnenkant met de kruidenkaas. Vouw terug dicht en wikkel het vlees stevig in met de ham.

Maak de boschampignons droog proper met een borsteltje of met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Verhit 2 el margarine in een braadpan. Zodra de margarine schuimt en licht kleurt, leg je het vlees in de pan. Bak het langs alle kanten goed aan. Het moet dichtschroeien en korsten. Doe het vlees in een ovenschaal en bak het nog ca. 15 minuten tot het net gaar is (nog lichtroze en sappig). Haal het vlees uit de oven, maar laat het nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie vooraleer het aan te snijden.

Doe ondertussen 1 el margarine in de braadpan die je voor het vlees gebruikte en bak er de champignons in gedurende ca. 5 min. Kruid met peper en zout. Neem ze uit de pan en hou warm.

Blus de pan met de runderfond en maak de aanbaksels los. Laat 1 min. doorkoken. Los de maïzena op in ca. 100 ml van de room-melk en voeg toe. Laat nog 1 min. al roerend koken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Warm het zalfje van pastinaak en koolrabi al roerend op in een kookpot.

Serveer met kroketjes en geniet!

Bron: een combinatie van 2 eerder verschenen recepten, varkenshaasje met kruidenkaas en spek en coquilles met een rode wijn saus, chips van aardpeer en een zalfje van pastinaak en koolrabi.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Varkenshaasje met kruidenkaas en boerenham, zalfje van pastinaak en koolrabi met boschampignons

by Myriam time to read: 2 min
0