Pannenkoekhoorntjes met frambozenslagroom

Een leuke voetbalavond vanavond met Denemarken – Portugal en Duitsland – Nederland. Daar wil ik graag voor gaan zitten. Maar niet zonder dat we eerst ons pannetje gewarmd hebben om pannenkoekjes te bakken. Neen. Niet zomaar pannenkoeken. Maar pannenkoekhoorntjes!
Je moet er wel wat voor over hebben. Het is best wel gepruts, want het deeg scheurt makkelijk en je houdt er gegarandeerd verbrande vingers aan over. Maar het is het allemaal meer dan waard.

Pannenkoekhoorntjes met frambozenslagroomber en amandel

 

Voor 12 hoorntjes

65 g boter
110 g suiker
1 ei
6 cl melk
1/2 kl vanille-extract
6 cl water
125 g bloem
De zeste van 1 biocitroen (bij voorkeur)

Voor de slagroom met Frambozenconfituur van Bonne Maman®

20 cl volle room (goed koud)
2 el bloemsuiker
1/4 pot Frambozenconfituur van Bonne Maman

Werkwijze

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Giet de boter in een grote mengkom, voeg de suiker toe en roer goed.
Meng het ei met de melk, het vanille-extract en het water. Giet dit mengseltje bij de boter-suiker. Voeg tot slot de bloem en de citroenzeste toe. Het beslag moet glad zijn.
Laat een nootje boter smelten in een pan. Giet er met een kleine pollepel beslag in: het deeg mag niet dik zijn, maar dun als een amandelkrul.
Laat de pannenkoek goudbruin kleuren aan beide zijden. Haal ze uit de pan en rol ze onmiddellijk op tot een hoorntje (ja, ’t is heet, maar je moet nu eenmaal snel zijn!).
Houd het hoorntje in vorm tot de pannenkoek hard wordt.
Klop de room op tot slagroom met een elektrische mixer. Giet er de bloemsuiker bij zodra de room begint op te stijven en blijf kloppen tot zich stevige pieken vormen.
Spatel nu de frambozenconfituur van Bonne Maman erdoor. Roer niet teveel.
Wanneer de hoorntjes afgekoeld en hard geworden zijn, kan je ze vullen met de frambozenslagroom. Gebruik hiervoor eventueel een spuitzak met een grote spuitmond.

Bron: Journal des Femmes

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

Tags: , ,

Pannenkoekhoorntjes met frambozenslagroom

by Myriam Minne time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: