Hap en Tap logo zonder streep
Millefeuille van Wout

Millefeuille van Wout

9 dec 2012 | Dessert, Zoet

Na mijn deelname aan het Biggest Cooking Event van Delhaize vorige week, was ik heel benieuwd naar wat Peter Goossens & co tijdens de andere sessies klaargemaakt hadden. Eerst verschenen de foto’s op de Pinterest van Delhaize en toen al was ik helemaal verkocht. Wat een juweeltjes. Stuk voor stuk prachtbordjes die de sterrenchefs èn met hen 200 hobbykoks uit hun hoed getoverd hadden. Ik kon dan ook amper wachten tot Delhaize de receptjes zou publiceren op hun site.
Ik kreeg meteen zin om ze allemaal te maken, maar ik moet nu eenmaal keuzes maken. Mijn looptrainingen worden terug opgedreven en de tijd om te kokkerellen en bloggen neemt dus evenredig af. Daarom koos ik voor dit dessertje. Het presenteert verschrikkelijk mooi, is een frisse afsluiter van een copieuze feestmaaltijd (hint, hint, dit zou jullie perfecte Kerst- of Oudjaardessert kunnen zijn) èn last but not least, het is snel klaar en vooraf klaar te maken. Klein maar fijn!
Oh ja, op mijn foto ontbreekt de crumble van zandkoekjes, want die waren al allemaal verdwenen in de maag van “koekjesmonster Lennert”. Ik moet dringend een slot installeren op mijn voorraadkast…

 

Ingrediënten voor 4 personen

2 blaadjes (diepvries)bladerdeeg van 10x10cm
Bloemsuiker
4-tal meringues
4-tal zandkoekjes met boter isigny Taste of Inspirations
Munt, limoencress of citroenmelisse
120 g rood fruit of seizoensfruit

Voor de citroencrème
125 g boter
75 g suiker
3 citroenen
3 eieren

Bereiding

Pers de citroenen en laat ondertussen de boter zachtjes smelten. Voeg suiker en citroensap toe en meng goed. Voeg vervolgens de eieren 1 per 1 toe en laat al roerend garen/dikken (breng tot het kookpunt). Giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
Snijd het bladerdeeg in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm. Prik het in, bestrooi met bloemsuiker en bak af op 200° C gedurende 10 minuten. Draai om, bestrooi opnieuw met bloemsuiker en bak verder af op 200°C gedurende 3 minuten.

Schep de citroencrème in een spuitzak.

Verbrijzel de zandkoekjes tot een crumble, idem met de meringues.

Bestrijk de strookjes bladerdeeg met de citroencrème. Schik hierop wat fruit. Werk af met de crumble en de eiwitkrokantjes en facultatief nog wat scheutjes van limoencress, citroenmelisse of munt.

Bron: recept van Wout Bru voor Delhaize Biggest Cooking Event.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.385 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Millefeuille van Wout

by Myriam time to read: 1 min
0