Nog eentje. Om het af te leren. Nog een keer zoet en dan volgt er een kanjer van een kerstrecept met zeeduivel. Beloofd! Tjah, ik moet mijn statuut van ‘sweet blogger 2017’ toch alle eer aandoen, niet? ? Deze Irish Cream Liqueur fudge is na de zoute karameltaart en de bruinbroodparfait al het derde (en laatste recept) uit het boek Home Sweet Home, nieuw Iers comfort food van Yvette van Boven. Ik ben fan van Yvette: haar recepten zijn no nonsense comfort food. Ideaal om onder een knus dekentje bij het haardvuur met een boekje in een hoekje te kruipen.
Zachte fudge is altijd een goed idee en mocht je geen Irish Cream in huis hebben: het kan met elke likeur, whisky of brandy. Allemaal even lekker!
Recept voor Irish Cream Liqueur fudge
Voorbereiding: 10 min
Opstijven: 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten:
200 ml gecondenseerde melk
600 g (lekkere!) melkchocolade, gehakt
1 tl vanille-extract
60 ml Baileys of andere Irish cream likeur
Bereiding
Bekleed een bakvorm van 15 cm x 15 cm met bakpapier.
Breng de gecondenseerde melk aan de kook, draai het vuur uit.
Voeg de stukjes chocolade en het vanille-extract toe. Roer tot alles is gesmolten.
Roer de likeur erdoor.
Giet de zachte chocoladesaus in de bakvorm, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de fudge afgedekt vier uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de fudge voor het opdienen in blokjes.
Bron: recept uit het nieuwe boek van Yvette van Boven, Home Sweet Home, nieuw Iers comfort food.
0 reacties