Hap en Tap logo zonder streep
Irish Cream Liqueur fudge

Irish Cream Liqueur fudge

25 okt 2017 | Sneukelingskes, Zoet

Nog eentje. Om het af te leren. Nog een keer zoet en dan volgt er een kanjer van een kerstrecept met zeeduivel. Beloofd! Tjah, ik moet mijn statuut van ‘sweet blogger 2017’ toch alle eer aandoen, niet? ? Deze Irish Cream Liqueur fudge is na de zoute karameltaart en de bruinbroodparfait al het derde (en laatste recept) uit het boek Home Sweet Home, nieuw Iers comfort food van Yvette van Boven. Ik ben fan van Yvette: haar recepten zijn no nonsense comfort food. Ideaal om onder een knus dekentje bij het haardvuur met een boekje in een hoekje te kruipen.

Zachte fudge is altijd een goed idee en mocht je geen Irish Cream in huis hebben: het kan met elke likeur, whisky of brandy. Allemaal even lekker!

 

Irish Cream Liqueur fudge

 

Recept voor Irish Cream Liqueur fudge

Voorbereiding: 10 min
Opstijven: 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
200 ml gecondenseerde melk
600 g (lekkere!) melkchocolade, gehakt
1 tl vanille-extract
60 ml Baileys of andere Irish cream likeur

 

Bereiding

Bekleed een bakvorm van 15 cm x 15 cm met bakpapier.

Breng de gecondenseerde melk aan de kook, draai het vuur uit.

Voeg de stukjes chocolade en het vanille-extract toe. Roer tot alles is gesmolten.

Roer de likeur erdoor.

Giet de zachte chocoladesaus in de bakvorm, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de fudge afgedekt vier uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd de fudge voor het opdienen in blokjes.

 

Irish Cream Liqueur fudge

 

Bron: recept uit het nieuwe boek van Yvette van Boven, Home Sweet Home, nieuw Iers comfort food.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Irish Cream Liqueur fudge

by Myriam Minne time to read: 1 min
0