Hartige panna cotta van Roquefort, Luikse siroop, avocado en chili popcorn

Pinterest, da’s het einde. Of moet ik zeggen eindeloos? De foodfoto’s die daarop circuleren, da’s niet normaal. Zo wa-ter-tan-dend mooi. Als ik begin te pinnen, ben ik niet meer te stoppen. Om jullie een idee te geven, ik heb 2 moodboards: eentje food already made en eentje food must make. Het eerste telt 133 foto’s het tweede telt er 334 en blijft maar aandikken. En ik houd mij dan nog serieus in!

Wie nog niet op Pinterest zit én dol is op koken en eten, die moet stante pede een Pinterest account aanmaken (dan kunnen jullie ook meteen mijn 2 moodboards volgen :)). En neen, ik heb heus geen aandelen. Dat allemaal maar om te zeggen dat ik de foto van dit hapje op de sociaalnetwerksite vond en dat het sedertdien serieus in mijn teen beet. Het is er dan uiteindelijk toch van gekomen en dan mag ik het nu eindelijk verhuizen van de categorie food must make naar het prikbord food already made. Oh ja, detail, het zag er niet alleen goed uit, het was ook keilekker!

Ingrediënten

Voor de panna cotta:
500 ml room
150 g Roquefort kaas
3 gelatineblaadjes
Peper en zout

Voor de guacamole:
1 avocado
1 teen look
1 limoen
1 el zure room
1 el olijfolie

Voor de popcorn:
1 zakje maïs voor popcorn
1 kl piment d’Espelette
1 el maïsolie

Voor de afwerking:
1 zakje beef jerky (Teriyaki smaak) (verkrijgbaar in de USA rayon van o.a. de Carrefour)
Cressonnette
1 potje Luikse siroop
1 harde peer

Werkwijze

Begin met de panna cotta. Doe de room in een pan en zet op het vuur. Snij de Roquefort in stukken en doe ze bij de room. Breng alles op smaak met peper. Wees voorzichtig met zout, want de kaas is al zeer zout van smaak.
Los drie gelatineblaadjes op in koud water. Haal vervolgens de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine bij de room. Mix goed. Verdeel het mengsel over glaasjes of kommetjes en laat alles een uurtje opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de popcorn. Doe wat maïsolie in een pot en zet op het vuur. Doe een beetje maïs in de pot. Zet het deksel erop en laat poppen. Leg op keukenpapier en bestrooi met piment d’Espelette en wat zout.
Maak de guacamole. Pel de avocado en doe het vruchtvlees in de blender. Mix met de andere ingrediënten tot een smeuïge massa.
Doe de Luikse siroop in een spuitzak.
Haal na een uur de panna cotta uit de ijskast. Versier met popcorn, schijfjes peer, guacamole, beef jerky en wat cressonnette.

Bron: recept van Sofie Dumont voor VTM Koken

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

Hartige panna cotta van Roquefort, Luikse siroop, avocado en chili popcorn

by Myriam time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: