Hap en Tap logo zonder streep
Panna Cotta

Hartige panna cotta van Roquefort, Luikse siroop, avocado en chili popcorn

17 sep 2014 | Aperitief, Hapjes

Pinterest, da’s het einde. Of moet ik zeggen eindeloos? De foodfoto’s die daarop circuleren, da’s niet normaal. Zo wa-ter-tan-dend mooi. Als ik begin te pinnen, ben ik niet meer te stoppen. Om jullie een idee te geven, ik heb 2 moodboards: eentje food already made en eentje food must make. Het eerste telt 133 foto’s het tweede telt er 334 en blijft maar aandikken. En ik houd mij dan nog serieus in!

Wie nog niet op Pinterest zit รฉn dol is op koken en eten, die moet stante pede een Pinterest account aanmaken (dan kunnen jullie ook meteen mijn 2 moodboards volgen :)). En neen, ik heb heus geen aandelen. Dat allemaal maar om te zeggen dat ik de foto van dit hapje op de sociaalnetwerksite vond en dat het sedertdien serieus in mijn teen beet. Het is er dan uiteindelijk toch van gekomen en dan mag ik het nu eindelijk verhuizen van de categorie food must make naar het prikbord food already made. Oh ja, detail, het zag er niet alleen goed uit, het was ook keilekker!

Ingrediรซnten

Voor de panna cotta:
500 ml room
150 g Roquefort kaas
3 gelatineblaadjes
Peper en zout

Voor de guacamole:
1 avocado
1 teen look
1 limoen
1 el zure room
1 el olijfolie

Voor de popcorn:
1 zakje maรฏs voor popcorn
1 kl piment d’Espelette
1 el maรฏsolie

Voor de afwerking:
1 zakje beef jerky (Teriyaki smaak) (verkrijgbaar in de USA rayon van o.a. de Carrefour)
Cressonnette
1 potje Luikse siroop
1 harde peer

Werkwijze

Begin met de panna cotta. Doe de room in een pan en zet op het vuur. Snij de Roquefort in stukken en doe ze bij de room. Breng alles op smaak met peper. Wees voorzichtig met zout, want de kaas is al zeer zout van smaak.
Los drie gelatineblaadjes op in koud water. Haal vervolgens de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine bij de room. Mix goed. Verdeel het mengsel over glaasjes of kommetjes en laat alles een uurtje opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de popcorn. Doe wat maรฏsolie in een pot en zet op het vuur. Doe een beetje maรฏs in de pot. Zet het deksel erop en laat poppen. Leg op keukenpapier en bestrooi met piment d’Espelette en wat zout.
Maak de guacamole. Pel de avocado en doe het vruchtvlees in de blender. Mix met de andere ingrediรซnten tot een smeuรฏge massa.
Doe de Luikse siroop in een spuitzak.
Haal na een uur de panna cotta uit de ijskast. Versier met popcorn, schijfjes peer, guacamole, beef jerky en wat cressonnette.

Bron: recept van Sofie Dumont voor VTM Koken

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.479 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. andre

    kopieren aub ๐Ÿ™‚

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Andrรฉ
      Bedankt voor je reactie, maar wat bedoel je met “kopiรซren aub”?
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Hartige panna cotta van Roquefort, Luikse siroop, avocado en chili popcorn

by Myriam time to read: 2 min
2