Hap en Tap logo zonder streep

Duivels lekkere scampi’s

8 mei 2012 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Belofte maakt schuld. Niet alleen zoets op deze blog, maar ook hartige dinges. Verdraaid hartig zijn de duivelse scampi’s uit de Libelle Lekker van vorige maand. Jullie zijn gewaarschuwd! This is HOT! Duivels eenvoudig, maar donders lekker.

Duivels lekkere scampi's

 

Dit heb je nodig voor 4 voorgerechten:

24 scampi’s, ontdooid, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
1 ui
1 wortel
1/2 rode paprika
1 teentje knoflook
200 ml witte wijn
100 ml groentebouillon
2 el ketchup
2 el tomatenpuree
300 ml room
1 à 2 chilipepertjes (zelfs zonder pitjes is ’t al straf genoeg)
verse dragon
olijfolie
peper en zout

Aan de slag:

Pel de ui en versnipper ‘m fijn. Schil de wortel en snij ‘m in heel kleine blokjes. Snij de paprika eveneens in heel fijne brunoise. Pel de knoflook.
Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan elke kant in olijfolie. Voeg de fijngesneden groenten toe en pers de knoflook boven de pan.
Blus met de witte wijn en de bouillon. Breng aan de kook. Voeg dan de ketchup, tomatenpuree en room toe. Roer om en laat eventjes inkoken.
Hak de pepertjes fijn en roer ze door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Laat even mee verwarmen. Verdeel de scampi’s over diepe borden of kommetjes. Bestrooi met een beetje gehakte dragon.

Mijn persoonlijke tip: serveer er een vers(af)gebakken pistoleke bij om de saus op te deppen.

Bron: Libelle Lekker april 2012.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Inge

    Van duivelsaus bestaan er redelijk wat varianten. Deze heb ik nog niet gemaakt, maar ga ik zeker eens uitproberen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Duivels lekkere scampi’s

by Myriam Minne time to read: 1 min
1